Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Korosztályos tornán bizonyított a gyulai focicsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. november 02. 10:30
Korosztályos tornán bizonyított a gyulai focicsapat
A Gyulasport NKft. U9-es csapata a Duna Menti Kupán szerepelt

Fotó: Gyulasport NKft.

Az ország legjobb csapatai között a Gyulasport NKft. U9-es labdarúgó-csapata is meghívást kapott az október 23-i Duna Menti Kupa korosztályos tornára, ahol az ötödik helyet szerezte meg. 

A fürdővárosi gárda az MTK Budapest, a Ferencváros, a DVTK, az Ikarus BSE, A CFR Cluj, a Dunaszerdahely AC, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia és a KFC Komarno együtteseivel találkozott.

Zsurzs Péter, a gárda edzője elmondta, a fiatal együttes fejlődése szempontjából kiemelten fontosak az ehhez hasonló, színvonalas tornák, hiszen azokon egészen más iramot diktálnak a csapatok.

A gyulai gárda a torna legerősebb együttese ellen kezdett. A későbbi kupagyőztes MTK Budapest 5-1-es arányban legyőzte Békés megyei riválisát. A korosztályos gyulai csapat nem vallott szégyent, hiszen egyáltalán nem játszott alárendelt szerepben, a mérkőzés felétől kezdve szép egyéni megmozdulásokkal és agresszív labdaszerzésekkel dominálni tudott ellenfele kapuja előtt.

– A következő meccsen sem sikerült maradéktalanul felvenni a torna ritmusát, az Ikarus BSE ellen 3-1-es vereséget szenvedtünk. Ezután rendeztük a sorokat, a harmadik ellenfelünk, a Ferencváros ellen óriási motivációval léptek pályára a srácok és egy kiváló iramú mérkőzésen 2-2-es döntetlen született – ismertette az edző.

A lendületbe jött gyulai gárda a folytatásban pihenő nélkül játszott a kolozsvári CFR Cluj-zsal, a mérkőzés 1-1-es döntetlenre végződött. Az ötödik fordulóban a fürdővárosi együttes 6-0-s eredménnyel múlta felül a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia legjobbjait, majd a szlovák KFC Komarno ellen 3-1-re tudott győzni. A győzelmi szériát a Dunaszerdahely elleni mérkőzéssel folytatta Zsurzs Péter együttese, a meccsen 4-1-es gyulai siker született.

Az utolsó, Diósgyőr elleni mérkőzésen már a harmadik hely volt a tét. A felnőttek mérkőzéseit is meghaladó iramú összecsapáson egy gól született, így a borsodi gárda örülhetett a bronzéremnek.

A csapat edzője elmondta: az összes mérkőzést kezdeményezőként játszották le, így minden meccsen rengeteg helyzetet dolgoztak ki. A csapat felvállalta az 1-1 elleni játékhelyzeteket és az agresszív labdaszerzéseket.

– A srácok teljesítményével és hozzáállásával maximálisan elégedett voltam, hihetetlen iramban játszották le mind a nyolc mérkőzést. Egyesületünknek és a szülőknek köszönhetően az elmúlt egy évben folyamatosan részt vehettünk hasonló színvonalú tornákon, így a játékosok egyre jobban alkalmazkodnak ezek iramához. A fejlődés szempontjából kiemelten fontos, hogy minél több ilyen meccset játsszanak az ország kiemelt egyesületei, valamint külföldi csapatok ellen – értékelt Zsurzs Péter, aki köszönetet mondott a körzethez tartozó Sárréti LE együttesének, hogy lehetővé tették Zsombok Barnabás szerepeltetését.

A torna végeredménye: 1. MTK Budapest, 2. Ferencvárosi TC, 3. Diósgyőr, 4. Ikarus BSE, 5. Gyulasport, 6. CFR Cluj, 7. Dunaszerdahely AC, 8. Bene Ferenc LA és 9. KFC Komarno.

A csapat tagjai: Ombodi Simon, Domokos Dániel, Révész Zsolt, Bardócz Aba, Szigeti Balázs, Valyuch János és Zsombok Barnabás.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)