Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 1167 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. november 02. 08:32
Országos határrendészeti összesítő: 1167 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök november 1-jén 559 határsértőt tartóztattak fel, és 608 főt megakadályoztak a Magyarország területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében 12 esetben összesen 41 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Petőfiszállás, Kiskunhalas, Balotaszállás, Dunafalva, Kunbaja és Zsana közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében 33 esetben összesen 481 határsértőt állítottak meg Ásotthalom, Mórahalom, Nagylak, Maroslele, Zákányszék, Óföldeák, Ruzsa, Szeged, Röszke és Szatymaz közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében két alkalommal, Fertőszentmiklósnál és Győrben kilenc alkalommal; Heves megyében egy ízben, Bodonyban egy esetben; Komárom-Esztergom megyében három alkalommal, Tatabánya, Komárom és Tata külterületén 15 esetben; Tolna megyében két esetben, Fácánkertnél 10 alkalommal; Budapesten két alkalommal két-két fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során marokkói, palesztin, algériai, szír, iraki, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni, koszovói és török állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében két alkalommal, Csongrád-Csanád megyében 12 esetben a rendőrök összesen 608 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt embert egy embert fogtak el, három esetben embercsempészés és két alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Ruzsa külterületén november 1-jén 0 óra 25 perckor a járőrök intézkedés alá vonták egy román honosságú személygépkocsi vezetőjét, egy 28 éves román férfit. A járműben 12, magát afgán állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség migráció elleni osztályának jelzése alapján az M1-es autópályán, Tatabánya közigazgatási területén az egyenruhások megállítottak egy magyar honosságú kisteherautót, ám annak vezetője az intézkedés megkezdése előtt kiugrott a járműből, és elszaladt. Az autóban 12, magát afgán és iraki állampolgárnak valló külföldit találtak, a sofőrt – egy georgiai férfit – a közelben elfogták.  

Fertőszentmiklós külterületén, az M85-ös számú autóúton november 1-jén 15 óra 25 perckor a járőrök intézkedés alá vonták egy szerb honosságú személygépkocsi vezetőjét, egy 38 éves szerb férfit. A járműben hat, magát indiai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)