Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hangversenyt rendeznek Erkel Ferenc születésnapja alkalmából

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2022. november 01. 13:00
Hangversenyt rendeznek Erkel Ferenc születésnapja alkalmából
Az eseményen az Erkel művészeti ösztöndíjat is átadják

Erkel Ferenc születésének 212. évfordulóján hangversenyt tartanak, valamint átadják az Erkel Ferenc művészeti ösztöndíjat november 6-án, vasárnap a gyulai városháza dísztermében.

A program 17.30-kor kezdődik Görgényi Ernő polgármester ünnepi beszédével, majd köszöntik a gyulai születésű Kertész Attila Liszt-díjas karnagyot a 80. születésnapja alkalmából.

Az eseményen átadják a gyulai képviselő-testület által alapított Erkel Ferenc művészeti ösztöndíjat is.

Az est házigazdája Somogyváry Ákos karnagy, az Erkel Ferenc Társaság elnöke lesz. Közreműködik az Erkel Ferenc Vegyeskar, Silló Erzsébet énekművész, Gál Csaba zongoraművész, valamint a pécsi Vocapella Nőikar.

A Vocapella 2016-ban alakult, a karnagy, Novák-Szabó Lívia kezdeményezésére. Az együttes létrejöttében fontos szerepet játszott a huszadik századi és kortárs nőikari irodalom ápolása. Repertoárjukban jelenleg Bartók, Kodály, Orbán, Karai és Kocsár művei mellett helyet kapnak világzenei produkciók is.

A november 6-i est programját Erkel, Brahms, Kodály, Karai, Kocsár és Tillai műveiből állították össze. A hangverseny után az Erkel-téren közös koszorúzásra hívják a rendezvény résztvevőit.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)