Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A szociális munka napját ünnepelték Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. október 29. 09:45
A szociális munka napját ünnepelték Gyulán
Az eseményen többen is elismerést vehettek át

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ünnepséget szervezett a szociális munka napja alkalmából október 28-án a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye a Vigadóban. Az eseményen több elismerést is átadtak a dolgozóknak.

Az ünnepségen elsőként Görgényi Ernő polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki úgy fogalmazott, hogy a szociális munkások hivatása lelkileg és fizikailag is rendkívül megterhelő szolgálat, amely teljes és elhivatott embert kíván, legyen szó idősgondozásról, gyermekvédelemről, hajléktalanellátásról, szenvedélybetegekkel, pszichiátriai betegekkel, családokkal, fogyatékossággal élőkkel vagy megváltozott munkaképességűekkel folytatott szociális munkáról.

Hangsúlyozta: hatalmas szükség van a szociális munkások által nyújtott segítségre, hiszen Magyarországon az emberek közel egyharmada küzd olyan problémával, amely valamilyen gondozást igényel.

görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A városvezető beszélt arról, hogy a karitatív segítségnyújtás régi múltra tekint vissza, leginkább a történelmi egyházaknak köszönhetően, és Gyulán is nagy hagyományokkal bír, például Wenckheim Krisztina, Göndöcs Benedek, Blanár László és Erdődi Lajos is rendszeresen segítette a városban élőket.

Kiemelte: a szociális érzékenység és a szolidaritás a legnemesebb polgári erények közé tartozik, a szociális képzés ezekre az erényekre épít, az erős felépítményre pedig szükség is van, hiszen a szociális munkát végzők felelőssége hatalmas. Az európai társadalmak, így a magyar is, idősödnek, a segítségre szorulók száma pedig folyamatosan emelkedik.

Kiss Szabolcs intézményvezető beszédében elmondta, a koronavírus-járvány miatt három évvel ezelőtt rendezték meg utoljára az ünnepséget, és ez a három év megmutatta a szociális dolgozók szerepét, fontosságát a társadalomban.

– Ez a szerepkör kibővült, azok is tudomást szereztek rólatok, a munkátok fontosságáról, akik korábban nem tartoztak az ellátottak körébe. Amikor minden zárt, akkor ti kötelességtudóan, elkötelezetten nyitottak voltatok a világra és szűk környezetünkre, bizonyítva ezzel az emberségeteket, a megértéseteket – fejtette ki.

kiss szabolcs

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint mondta, a pandémia alatt megszervezték az oltásregisztrációs pontokat, az embereket elszállították az oltópontokra, ellátták a koronavírusos betegeket, bevásároltak a karanténba kerülteknek, ebédet hordtak, teszteltek, és mindenkivel napi kapcsolatot tartottak.

– A pandémia megmutatta, hogy jelentős erővel rendelkezünk – fogalmazott az intézményvezető, majd köszönetet mondott mindenkinek, aki aktív szerepet vállalt a munkákban.

Az eseményen több elismerést is kiosztottak. Az év dolgozója 2022-ben Balogné Bogár Tünde lett, aki a mindennapi munka mellett létrehozta a 60+ szenior tánccsoportot, amely mára egy többszörösen elismert együttes lett.

Az év klubjának idén a kétegyházi Széchenyi utcai idősek klubját választották, ahol „szó szerint dübörög a klubélet” – fogalmaztak a laudációban.

Az Aranypedál vándordíjat a gyulai 8-as számú idősklub dolgozója, Tar Lászlóné érdemelte ki, aki 2014. áprilisa óta dolgozik az intézményben.

Intézményvezetői dicséretben részesült Forgácsné Buksa Tímea, Csáki Andrásné, Pap Györgyné, Béres Klára, Komlósiné Kneifel Ilona, Szigeti Hajnalka, Elekes Renáta, Virág Vanda és Tóthné Nagy Julianna.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)