Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jenei Ferencet köszöntötték 90. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. EMAGAZIN • 2022. október 28. 14:30
Jenei Ferencet köszöntötték 90. születésnapján
Feri bácsi szerint az egészség és a szeretet is fontos ahhoz, hogy szép kort érjen meg az ember

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Gyula egykori járási főállatorvosát, Jenei Ferencet köszöntötte 90. születésnapján, október 28-án Kónya István alpolgármester, Csige Gábor jegyző és Mittag Mónika önkormányzati képviselő.

Mint megtudtuk, az ünnepelt 1932-ben született Köröstarcsán. Hárman voltak testvérek, szüleik mezőgazdasági munkát végeztek.

Feri bácsi Mezőberényben járt polgári iskolába, majd a szabadkígyósi mezőgazdasági szakközépiskolában érettségizett. Az állatorvosi diplomát a Budapesti Agrártudományi Egyetemen szerezte meg.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

1957-ben nősült meg, felesége már nem él. Két gyermekük született, majd három unokával és öt dédunokával bővült a család.

Feri bácsi Lőkösházán kezdett el dolgozni körzeti állatorvosként, 1970-ig itt élt feleségével és két gyermekével. Gyulán 1970-ben lett járási főállatorvos.

Szabadidejében szívesen vadászott, tagja volt a helyi vadásztársaságnak. Manapság az újságolvasás és a tévénézés a hobbija, és az otthonához közeli idősklubba is gyakran eljár.

Az ünnepelt szerint a hosszú élethez nem árt egészségesnek maradni, és a szeretet is fontos ahhoz, hogy szép kort érjen meg az ember.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)