Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 1449 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. október 23. 10:00
Országos határrendészeti összesítő: 1449 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 795 határsértőt tartóztattak fel, 654 főt pedig megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben október 22-én – írta a police.hu.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 12 esetben összesen 71 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Kiskunfélegyháza, Bátmonostor, Kisszállás, Balotaszállás. Bácsbokod, Hercegszántó és Homorúd közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 28 esetben, összesen 590 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Öttömös, Ruzsa, Szatymaz, Röszke, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén.

Budapesten 5 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Pest megyében, Inárcsnál és Örkénynél 46 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Mocsa területén 32 határsértőt tartóztattak fel.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Nagycenk, Sopron, Vámosszabadi, Hegyeshalom és Győr területén összesen 51 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 2 esetben Bács-Kiskun, és 30 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 654 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 6 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján a rendőrök Sopron belterületen, október 22-én 1 órakor ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú Ford Transit típusú gépkocsit, amit egy 24 éves szír állampolgár vezetett. A gépkocsiban 14 fő szír férfi tartózkodott.

M1 autópályán, Mocsa külterületén a járőrök ellenőrzés alá vontak egy Renault Master tehergépkocsit, melyet egy 40 éves román állampolgár vezetett. A gépkocsiban 32 fő illegális migráns tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján, Inárcs külterületén, az M5 autópályán október 22-én 21 óra 11 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú tehergépkocsit, amelyet egy 23 éves szír állampolgár vezetett. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a gépkocsi rakterében 35 fő szír állampolgár tartózkodott.

Balotaszállás külterületén, az 5413-as számú úton  október 22-én 22 óra 15 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy cseh honosságú személykocsit, amelyet egy 45 éves ukrán állampolgár vezetett. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a gépkocsiban 8 fő szír férfi állampolgár tartózkodott.

Örkény külterületén, az M5 autópályán október 22-én 22 óra 40 perckor a NAV járőrei ellenőrzés alá vontak egy szlovák honosságú személygépkocsit, amelyet egy 34 éves szlovák állampolgár vezetett, és utasként egy 45 éves szintén szlovák állampolgár tartózkodott. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a gépkocsi utasterében 11 fő indiai állampolgár tartózkodott.

Csanádpalota Autópálya Határátkelőhelyen október 22-én 23 óra 30 perckor belépésre jelentkezett egy 54 éves török állampolgár egy kistehergépkocsi vezetőjeként. A román-magyar közös ellenőrzés során megállapították, hogy a gépkocsi rakterében 16 fő migráns személy tartózkodott,

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)