Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nagy feladat előtt a gyulai kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. október 22. 14:00
Nagy feladat előtt a gyulai kézilabdacsapat
A Gyulasport NKft. együttese az NB II.-es tabella harmadik helyéről várhatja a folytatást

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az NB II.-es kézilabda-bajnokság elmúlt fordulójában a CZ-Gyulasport NKft. csapata a Csorvási SK együttesével csapott össze október 16-án. Zöldi-Tóth Katalin gárdája zsinórban begyűjtött harmadik győzelmének köszönhetően a tabella élmezőnyéből várhatja a folytatást.

Zöldi-Tóth Katalin vezetőedző a szezon előtt úgy kezdhette meg a felkészülést a pontvadászatra, hogy nem kellett új csapatot építenie, hiszen csupán két hiányzóval kellett számolnia. A fiatalok mellett az érkező oldalon is két játékos neve szerepelt, akik közül Szögi Tímea már korábban is a gyulai egyesületet erősítette, Mike Máriát pedig a kapuba igazolta a gárda.

– A csapatépítéssel nem volt gond, hiszen nem idegen játékosok érkeztek hozzánk. Minden érkező megfordult már a kezeim alatt, kivéve Mike Máriát, de ő is nagyon jól illik a csapatba. A gárdát csak Fodor-Bottó Rózsa kiesése érintette, aki anyai örömök elé néz – ismertette a vezetőedző.

Az együttes ennek megfelelően kiválóan tudott fejlődni a nyitó fordulóra, ahol lehengerlő játékkal lépett át szegedi riválisán. A folytatásban azonban nagyot döccent az együttes játéka, amely Szeghalmon és Lajosmizsén is pontvesztést hozott.

– Az első mérkőzés az álom volt, azután azonban jött a Szeghalom elleni találkozó, majd a Lajosmizse elleni vereség. A forduló után szépen összeraktuk a fejeket, elkezdtünk dolgozni azon, hogy mindenki, aki gödörbe esett, ki tudjon jönni – tette hozzá Zöldi-Tóth Katalin.

A gyulaiak ennek megfelelően rázták meg magukat, a folytatásban pedig háromszor is begyűjtötték a győzelemért járó pontokat. A „várvárosi” gárda lendületét kiválóan példázza, hogy mindhárom mérkőzésen harminc gól felé tudott kerülni, amellyel nagyarányú sikereket aratott.

Fodor-Bottó Rózsa kiesésével egy új helyzet alakult ki, újjá kellett építeni a védelmet. A lányok nagyon akartak bizonyítani és azt gondolom sikerült is nekik. A nagyarányú győzelmeket a védekezés és kapusok közti összhang hozta magával. Most három hét pihenő van, a csapat a héten egy kicsit más jellegű munkát végzett, de nem álltunk le, jövő héttől pedig készülünk a következő mérkőzésre – mondta.

A CZ-Gyulasport NKft. csapata négy győzelemmel és két vereséggel a tabella harmadik helyéről várhatja a folytatást. A fürdővárosi gárda kőkemény küzdelemre számíthat, hiszen a jelenlegi éllovas érkezik november 12-én a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokba.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)