Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kilenc hónap alatt 194 lakástűz, 39 sérült és 4 halott Békés megyében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. október 16. 11:00
Kilenc hónap alatt 194 lakástűz, 39 sérült és 4 halott Békés megyében
A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatója

képünk illusztráció

Fotó: Pixabay.com

Idén szeptember végéig csaknem 200 lakás gyulladt ki Békés megyében – tájékoztatott a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A lakástüzek következtében 39 ember sérült meg, többségük füstmérgezést szenvedett. 4 emberen már nem lehetett segíteni. A lakástüzek áldozatainak átlagéletkora 65 év, a legfiatalabb 52, a legidősebb 80 éves volt. Leggyakrabban idős emberek válnak ilyen eset áldozatává, mert mire észlelik a tüzet, addigra már halálos mennyiségű füstöt lélegeztek be. A tűzoltók egy esetben az égő épületből egy embert sikeresen kimentettek. 

24 alkalommal a kéményben keletkezett a tűz, de gyakori volt, hogy a konyhában, a hálóban, tárolóban, vagy a nappaliban csaptak fel a lángok. A legtöbb lakástűz elektromos problémára, nyílt láng használatára, a fűtés hibáira, főzésre, vagy dohányzásra vezethető vissza. 21 épület oltásakor gázpalackok jelenléte nehezítette a beavatkozást.

Hibás vagy szabálytalan kémény működtetése esetén kéménytűz és szén-monoxid-mérgezés következhet be. Szeptember végéig 50 szén-monoxiddal összefüggő eset miatt riasztották a tűzoltóegységeket, 2 ember szenvedett szén-monoxid-mérgezést, de szerencsés módon halálos kimenetelű mérgezés Békés megyében nem történt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)