Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 671 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. október 02. 10:00
Országos határrendészeti összesítő: 671 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 494 határsértőt tartóztattak fel, 177 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben október 1-jén – írta a police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 15 esetben összesen 46 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Baja, Hercegszántó, Homorúd, Kelebia, Kisszállás, Nagybaracska, Mélykút és Petőfiszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 26 esetben összesen 413 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Balástya, Kübekháza, Mórahalom, Ruzsa, Röszke, Szatymaz, Szeged és Zákányszék közigazgatási területén.    

Baranya megyében egy esetben két fő, Budapesten két esetben két fő, Győr-Moson-Sopron megyében négy esetben hét fő, Somogy megyében egy esetben két fő és Pest megyében három esetben 22 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, indiai, iraki, líbiai, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében három esetben 17 főt, Csongrád-Csanád megyében 10 esetben 160 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt két embert fogtak el, közokirat hamisítás miatt egy ember és embercsempészés miatt négy ember ellen indult büntetőeljárás.

Ócsa közigazgatási területén az M5 autópályán 2022. október 1-én 0 óra 46 perckor a járőrök a Készenlét Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján ellenőrzés alá vontak egy román állampolgárságú férfit, aki egy román honosságú személygépkocsit vezetett. A járműben utazott hat fő magát afgán és öt fő magát török állampolgárságúnak valló illegális migráns.

Ásotthalom külterületén egy földúton, 2022. október 1-én egy óra körüli időben a magyar és osztrák kontingens járőrei intézkedés alá vonták olasz honosságú járművet, amit egy ukrán, valamint egy észt honosságú járművet, amit egy észt állampolgár vezetett.

A járművek megállását követően azokból 12 fő szállt ki és szaladt el, azonban a helyszín közelében sikerült intézkedés alá vonni a hat fő férfit, két fő nőt és négy fő gyermeket, akik magukat szír állampolgároknak vallották.

Kisszállás közigazgatási területén az 55 számú úton 2022. október 1-én 22 óra körül az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy litván állampolgárságú férfit, aki egy észt honosságú személygépkocsival hat fő férfit és egy fő nőt szállított, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)