Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Második alkalommal rendezik meg a Gyulai Nemzetközi Művésztábort

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2022. szeptember 13. 12:15
Második alkalommal rendezik meg a Gyulai Nemzetközi Művésztábort
Szeptember 16-án egy zárókiállítást is tartanak a résztvevők

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Második alkalommal rendezik meg a Gyulai Nemzetközi Művésztábort – jelentette be szeptember 13-án Kónya István alpolgármester és Alim Adilov, a tábor ötletgazdája. Az eseményre az egész országból vártak alkotókat a program szervezői. 

Kónya István elmondta: a kezdeményezés 2019-ben indult el, amikor Bassam Ali főorvos kereste meg azzal, hogy hagyományteremtő szándékkal indítsanak el egy művésztábort, akik saját munkásságuk által egy más világba tudnak betekintést adni.

– Egy új csapattal kezdtük a hetet, de visszajáró alkotóink is vannak. Pénteken a kastélyban tartunk egy zárókiállítást, ahol a művészek megmutatják, mit alkottak az elmúlt időszakban – tette hozzá az alpolgármester, majd elmondta, hogy reméli, jövőre újra meglátogatják a fürdővárost a résztvevők. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Kiemelte: számos technika, forma és érzésvilág találkozik majd a tárlaton, amelyet a művészet iránt fogékony emberek számára sokféle benyomást kínál, így lett az esemény neve Impresszió. 

Alim Adilov elmondta: nagyon jól érzik magukat Gyulán, és bár a koronavírus-járvány miatti lezárások okán kimaradt néhány év, de nagyon várták, hogy újra együtt alkothassanak. 

– Ali doktor az ötletgazda, aki nagyon nagy művészetkedvelő, így jött a művésztűbor ötlete. Szeretnénk folytatni a hagyományt, jövőre már több külföldi művésszel is kiegészülve.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)