Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A kevesebbet hibázó csapat nyerte a kézilabda-serdülőbajnokság nyitófordulóját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. szeptember 10. 15:30
A kevesebbet hibázó csapat nyerte a kézilabda-serdülőbajnokság nyitófordulóját
Gyulasport NKft.–Gyomaendrődi NKSE 21-26 (9-13)

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

Az országos leány-serdülőbajnokságban szereplő Gyulasport NKft. csapata a Gyomaendrődi NKSE együttesét látta vendégül szeptember 7-én. Az alaposan megfiatalított hazai gárda hullámzó teljesítménnyel mutatkozott be a bajnokságban.

Gyulasport NKft.: Bartóki M., Baka E., Budai R., Csontos A., Gyura A., Miklya N., Pópity L., Szappanos E., Tarkovács D., Tarkovács R., Tóth R., Várkonyi L. és Müller Sz. Edző: Kruzsicz Bernadett.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, a gyulai csapat megfiatalított kerettel várta riválisát, az együttes az alsóbb korosztályból feljátszó játékosokat küldött pályára.

A fürdővárosi együttes hamar hátrányba került összeszokott riválisával szemben, de a Kruzsicz Bernadett edző vezette hazai alakulat a félidő közepére egy gólra megközelítette ellenfelét. A gyomendrődi gárda gyorsabb és ötletesebb játékának köszönhetően visszavette előnyét, majd négygólos előnnyel zárta a játékrészt.

A második félidőt is a vendégcsapat kezdte jobban, ám a félidő közepére – elsősorban Bartóki Maja feljavult kapusteljesítményének köszönhetően – ismét fej-fej mellett haladtak a felek. A Miklya Nóra irányította támadások is rendre góllal fejeződtek be, ám az egyenlítés sehogy sem akart összejönni a fiatal együttesnek. A vendégcsapat fokozatosan ellépett ellenfelétől, és megnyerte a bajnokság első párharcát.

– A mai napon nem voltunk egy csapat. Igaz, ez egy új helyzet volt mindenkinek, nem játszottunk még ilyen formában együtt, fiatalabbak is vagyunk, de mindentől függetlenül végig tudásunk alatt teljesítettünk. Láttam szép megoldásokat, voltak jó hullámaink, de azt éreztem, hogy kissé bátortalanok voltak a lányok, futottunk az eredmény után. Ez a mérkőzés megmutatta a hibákat, miben kell fejlődjünk, hol kell javítanunk, elsősorban meg kell tanulnunk csapatként küzdeni. Dolgozunk tovább, nincs idő szomorkodni, tanulunk a hibákból, és megyünk tovább – értékelt Kruzsicz Bernadett.

A Gyulasport NKft. a következő fordulóban a nagyarányú vereséggel kezdő Szentesi FKC otthonában lép pályára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)