Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hatodik alkalommal rendezik meg a Családi Pikniket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. augusztus 29. 15:25
Hatodik alkalommal rendezik meg a Családi Pikniket
A Wesselényi-tó partján számos programmal várják az érdeklődőket szeptember 3-án

kónya istván és nyíri mihály

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Hatodik alkalommal rendezik meg a Családi Pikniket szeptember 3-án, szombaton 8 órától a Wesselényi-tó partján – tudatta lapunkkal Kónya István alpolgármester, főszervező, valamint Nyíri Mihály, a Gyulai Kert- és Tanyatulajdonosok Egyesületének elnöke augusztus 29-én a helyszínen.

Kónya István elmondta: idén gulyásfőző versenyt rendeznek a családi napon, amelyre eddig 35 csapat nevezett, ami rekordot jelent. A résztvevők marha, sertés, szárnyas, valamint egyéb kategóriában mérik össze tudásukat.

Fontos szabály, hogy mindegyik ételben meg kell jeleníteni valamilyen formában a gyulai kolbászt, amelyet a szervezők biztosítanak a csapatoknak.

A Családi Piknik – amely idén is ingyenes minden érdeklődő számára – egy horgászversennyel veszi kezdetét, de lesz python magic show, fellép Pepe Manó, rendeznek labdarúgó-mérkőzést, 16 órától pedig retró parti kezdődik. A résztvevőket egész nap egészségügyi szűrésekkel, kézműves-foglalkozásokkal, ugrálóvárral várják.

Kiemelte: a program idén először kiegészül egy helyitermék-bemutatóval is.

Utóbbi programról Nyíri Mihály beszélt, akitől megtudtuk, 2021-ben egy pályázati forrásnak köszönhetően rendeztek egy bemutatót, amelynek nagy sikere volt, ezért döntöttek úgy Kónya Istvánnal, hogy ezzel egészítik ki a Családi Piknik programját. Mint mondta, a céljuk az, hogy bemutassák a helyi és a Békés megyei termékeket.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)