Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újabb szakaszához érkezett a Tiborc utca felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. augusztus 23. 14:32
Újabb szakaszához érkezett a Tiborc utca felújítása
A körforgalom az eredetileg tervezett aszfaltréteg helyett jóval tartósabb betonburkolatot kap

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

Újabb szakaszához érkezett a Tiborc utca felújítása – közölte hivatalos Facebook-oldalán Görgényi Ernő polgármester.

Mint írta, jelenleg a körforgalom alépítményének kialakítása zajlik, a kivezető ágakat már leaszfaltozták az Akácos utcai és a Várkert utcai csomópontokban.

Kiemelte: a körforgalom eredetileg aszfaltréteget kapott volna, ehelyett betonnal lesz burkolva, amely jóval tartósabb, ez a munkálat szeptember elején kezdődik. A beton kötési ideje mintegy három hét, azaz lényegesen hosszabb az aszfalténál, így a csomópont tovább lesz lezárva.

Hozzátette: az utca páratlan oldalán – a Feketesas utcáig – elbontották az útpályát és a szegélyeket, valamint a járdát is, jelenleg az újjáépülő járdát burkolják.

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

„A héten elkezdődött a Szélső utca és a híd közötti szakaszon a szegély építése, az útalap elhelyezése és a járda építése. Ugyancsak a héten kezdődik a Tiborc utcai közvilágítási és közcélú hálózat oszlopainak cseréje, mely áramszünettel jár a Tiborc utcai ingatlanokat illetően.” – írta a városvezető.

Görgényi Ernő úgy fogalmazott, előreláthatólag a jövő héten kerül sor a Tiborc utca páros oldalán, a Feketesas és az Akácos utca  közötti szakaszon a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésére, a szegélyezésre, valamint a körforgalmat érintő terelősziget szegélyezésére.

A polgármester leírta azt is, hogy a párhuzamos útfelbontások miatt az utca forgalomtól elzárt terület marad mindaddig, amíg a körforgalom beton pályaszerkezete megköt, és a forgalmat rá lehet engedni az új beton- és aszfaltburkolatra.

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)