Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pénteken tetőzik a kánikula, de már érkezik a hidegfront

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2022. augusztus 18. 18:00
Pénteken tetőzik a kánikula, de már érkezik a hidegfront
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Csütörtök délután és az éjszaka az ország nagyobb részén többnyire derült vagy gyengén felhős, száraz idő várható, de a Nyugat-Dunántúl fölött már több lehet a felhő, és nem kizárt egy-egy zápor, zivatar.

Pénteken nyugat felől egyre több és vastagabb felhőtömb sodródik fölénk, és előbb a nyugati, majd a középső tájakon is egyre többfelé számíthatunk heves záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat.

Keletebbre ugyanakkor több napsütés valószínű, és kicsi a csapadék kialakulási esélye. Csütörtök délután a délnyugati, déli szelet a Dunántúlon, pénteken a délkeleti, majd a nyugat felől nyugatira, északnyugatira forduló szelet már nagyobb területen kísérhetik élénk, erős lökések. Zivatarok környezetében azonban viharos, erősen viharos szélrohamok is előfordulhatnak!

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 19 és 24 fok között várható, csupán a szélvédett, hidegre érzékeny helyeken lehet ennél hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken jobbára 34 és 40 fok között valószínű, de elsősorban a Nyugat-Dunántúlon ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)