Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Háromnapos eseménysorozattal várnak az augusztus 20-i hétvégén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2022. augusztus 17. 13:00
Háromnapos eseménysorozattal várnak az augusztus 20-i hétvégén
Programajánló

AUGUSZTUS 20.

Az augusztus 20-i ünnepi hétvégén háromnapos programsorozattal várják az érdeklődőket városszerte. Augusztus 19-én, pénteken játszóház, tértánc és térzene, a várkertben pedig bemutatkoznak a regionális táncegyüttesek. A tószínpadon a Fitos Dezső Társulat A falu című előadását mutatják be. Augusztus 20-án, szombaton bábszínházi előadás és koncertek lesznek napközben, 20.30-kor Takács Árpád főispán mond ünnepi beszédet, majd a Kiskata Zenekar ad koncertet, amelyben közreműködik a Matyó Táncegyüttes, végül tűzijátékkal zárul az ünnepség. Augusztus 21-én, vasárnap ismét a regionális táncegyüttesek tartanak bemutatót, 20.30-tól a Duna Művészegyüttes lép fel a tószínpadon. Az összes program díjtalanul látogatható.

GYULAI VÁRSZÍNHÁZ

Augusztus 17-én, szerdán 20.30-kor mutatják be Carlo Gozzi A szarvaskirály című előadását a várszínpadon. Jegyek 2900, 2400 és 1900 forintért kaphatók.

ÍJÁSZ VILÁGBAJNOKSÁG

Augusztus 14–20. között Gyulán tartják a HDH-IAA Történelmi Íjász Világbajnokságot. A Kerecsényi László Íjász Egyesület és a Magyar Íjász Szövetség közös sporteseményt a városban több helyszínen követhetik az érdeklődők.

GYULAI NYÁRI KORZÓ

Augusztus 17-én, szerdán 19 órakor a Körös Táncegyüttes tart bemutatót a Harruckern téren. Augusztus 24-én, szerdán 19 órakor a Harruckern Táncegyüttes műsora lesz látható a Harruckern téren. Augusztus 25-én, csütörtökön 20 órakor a Terra Siculorum ad koncertet a Rondella Teraszon. Augusztus 26-án, pénteken 20.30-kor a Brass on the Road zenél a Rondella Teraszon.

CSALÁDI PIKNIK

Szeptember 3-án, szombaton hatodik alkalommal rendezik meg a Családi Pikniket a Wesselényi-tónál. A nap folyamán lesz horgászverseny, illetve gulyásfőző verseny, labdarúgó mérkőzés Észak-Törökzug és Zerind között, valamint retro party. Egész nap egészségügyi szűrésekkel, valamint kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket.

MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

A Gyulai Nyári Művésztelep Utcák és arcok című kiállítása szeptember 6-ig nézhető meg.

ALMÁSY-KASTÉLY

Augusztus 22-én, hétfőn 19.00 órától Gaál Zsófia ad koncertet a kastélyparkban. A jegyár 3400 forint. Augusztus 23-án, kedden 17 órakor az 50 éves Honismeret folyóiratot ismerhetik meg az érdeklődők. Az ingyenesen látogatható programon előadásokkal és beszélgetéssel várják a résztvevőket. Az Úton Erzsébet királynéval című időszaki kiállítást 2023. május 28-ig nézhetik meg az érdeklődők.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)