Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 728 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. augusztus 16. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 728 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök augusztus 15-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 728 határsértőt tartóztattak fel és 149 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 28 esetben összesen 166 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Bácsbokod, Bácsborsód, Bácsszőlős, Balotaszállás, Csikéria, Hercegszántó, Homorúd, Kecskemét, Kelebia, Kunbaja, Nagybaracska és Petőfiszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 38 esetben összesen 464 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Kübekháza, Mórahalom, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged, Szeged- Gyálarét és Zákányszék közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 4 alkalommal összesen 32 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Jánossomorja, Kópháza és Győr közigazgatási területén.

Pest megyében 3 alkalommal összesen 39 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Vác és Pilisvörösvár közigazgatási területén.

A rendőrök Újmohácson 4, Lökösházán 1, Budapesten 6, Bodajk közigazgatási területén 7, Siófokon 2, Bogyiszlón 7 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, egyiptomi, indiai, jemeni, libanoni, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 4, Csongrád-Csanád megyében 8 esetben a rendőrök összesen 149 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 5 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)