Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 646 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. augusztus 12. 08:07
Országos határrendészeti összesítő: 646 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök augusztus 11-én 646 határsértőt tartóztattak fel, és 289 főt megakadályoztak az ország területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 29 esetben összesen 192 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Bácsbokod, Baja, Balotaszállás, Bátmonostor, Dunafalva, Hercegszántó-Hóduna, Katymár, Kecskemét, Kelebia, Kisszállás, Madaras, Tompa, Vaskút és Zsana közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 21 esetben összesen 369 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Deszk, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Röszke, Ruzsa, Szeged- Gyálarét és Zákányszék közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 3 alkalommal összesen 37 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Győr, Sopronhorpács és Jánossomorja közigazgatási területén.

A rendőrök Budapesten 3 alkalommal összesen 24, Ócsán 11, Veszprémben 13 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, iraki, jordán, libanoni, líbiai, marokkói, nepáli, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 5, Csongrád-Csanád megyében 9 esetben a rendőrök összesen 289 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészés miatt 9 ember ellen indult büntetőeljárás.

A Bajai Rendőrkapitányság járőrei az 5501-es számú úton, Baja közigazgatási területén, 2022. augusztus 11-én 2 óra 20 perckor ellenőrzés alá akartak vonni egy magyar honosságú kisteherautót, azonban a gépjármű vezetője a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva továbbhajtott, majd később egy földes úton megállt. A gépjármű vezetője az autóból kiszállt, majd elmenekült a helyszínről. Az ellenőrzött járműben 22, magukat szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott. Az embercsempész felkutatása jelenleg is folyamatban van.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján az egyenruhások 2022. augusztus 11-én 4 óra 10 perckor Ásotthalom közigazgatási területén, az 5509-es úton közúti ellenőrzés alá akartak vonni egy magyar honosságú kisteherautót. A gépjármű vezetője a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva tovább hajtott, letért az útról és megállt. A gépjármű moldáv állampolgárságú vezetője a helyszínről elmenekült, őt később, a terepkutatás során fogták el a rendőrök. Az ellenőrzött gépjárműben 9, magukat szír állampolgárnak valló külföldi utazott.

Az egyenruhások 2022. augusztus 11-én 6 óra 55 perckor, Győr közigazgatási területén, az M1-es autópályán ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú személygépjárművet, melyet egy magyar állampolgár vezetett. A gépjárműben a gépjármű vezetőjén kívül még 10, magukat indiai, afgán és pakisztáni állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

A rendőrök 2022. augusztus 11-én 8 óra 15 perckor, Sopronhorpács közigazgatási területén ellenőrzés alá vontak egy német honosságú személygépjárművet, melyet egy holland állampolgár vezetett. A gépjárműben a gépjármű vezetőjén kívül 7, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján 2022. augusztus 11-én 9 óra 21 perckor Budapest XXIII. kerületében  az egyenruhások egy bolgár honosságú személygépkocsi és annak 47 éves macedón állampolgárságú vezetőjével szemben intézkedtek, aki járműmével az előtte álló rendőrautónak ütközött.  Az ellenőrzött gépjárműben 18, magukat indiai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott. A baleset során személyi sérülés nem történt.

 A rendőrök 2022. augusztus 11-én 11 óra 00 perckor Ruzsa közigazgatási területén, az 5431-es számú úton ellenőrzés alá vontak egy ukrán honosságú személygépkocsit, melyet egy 44 éves ukrán állampolgár vezetett. Az ellenőrzött járműben a gépjármű vezetőjén kívül 2, magukat szír állampolgárnak valló külföldi utazott.

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai 2022. augusztus 11-én 10 óra 55 perckor Balotaszállás térségében megállítottak egy kisteherautót, amelyet egy svéd férfi vezetett. A megállását követően több illegális migráns is kiszállt a járműből és elszaladt. A határsértők felkutatására a rendőrök a Készenléti Rendőség helikopterét is bevonták, így 34, magukat szír, tunéziai és török állampolgárnak valló külföldit sikerült feltartóztatniuk.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján az egyenruhások 2022. augusztus 11-én 13 óra 40 perckor Jánossomorja közigazgatási területén ellenőrzés alá vontak egy német honosságú lakóautót, és annak 35 éves román állampolgárságú vezetőjét. A járműben 20, magát indiai, pakisztáni és afgán állampolgárságúnak valló külföldi tartózkodott.

A Mezőőrség munkatársainak jelzése alapján a rendőrök 2022. augusztus 11-én 15 óra 35 perckor Ásotthalom közigazgatási területén ellenőrzés alá vontak egy cseh honosságú személygépkocsit, és annak ukrán állampolgárságú vezetőjét.  A járműben 7, magukat szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Az egyenruhások 2022. augusztus 11-én 15 óra 15 perckor Veszprém közigazgatási területén ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú személygépjárművet, melyet egy ukrán állampolgár vezetett. A gépjárműben a sofőrön kívül 13, magukat indiai, szír és libanoni állampolgárságúnak valló illegális migráns tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján 2022. augusztus 11-én 23 óra 06 perckor az M5-ös autópályán, Inárcs közigazgatási területén a járőrök ellenőrzés alá akartak vonni egy magyar honosságú személygépjárművet. A gépjármű vezetője a rendőri jelzésre azonban nem állt meg, hanem nagy sebességgel tovább hajtott Ócsa irányába, majd később Ócsa közigazgatási területén a gépjármű árokba hajtott. A gépjármű vezetője a helyszínről elmenekült, felkutatása jelenleg is folyamatban van.  A gépjárműben 11, magukat indiai és afgán állampolgárságúnak valló illegális migráns tartózkodott. A baleset során több személy is megsérült.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)