Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 622 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. július 28. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 622 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök július 27-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 622 határsértőt tartóztattak fel és 627 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 38 esetben összesen 219 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Bácsbokod, Balotaszállás, Bátmonostor, Csikéria, Hercegszántó, Hóduna, Katymár, Kecskemét, Kelebia, Kunbaja, Madaras, Mélykút, Tompa és Vaskút területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 34 esetben összesen 337 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Bordány, Deszk, Kübekháza, Makó, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa és Zákányszék közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök 4 esetben összesen 43 határsértőt tartóztattak fel Győrújbarát, Sopronkövesd, és Börcs közigazgatási területén.

Móron 2, Barcson 2, Bábolnán 4, Ólmodon 15 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, indiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem  személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 35 esetben összesen 627 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 11 esetben 145 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 24 esetben 482 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 2 embert fogtak el, embercsempészés miatt 4 ember ellen indult büntetőeljárás.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)