Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Felhők zavarhatják csütörtök délelőtt a napsütést

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2022. június 22. 17:30
Felhők zavarhatják csütörtök délelőtt a napsütést
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

A magasszintű felhőzet kelet felé terjeszkedik, a Dunántúlon alacsonyabb szinteken is elkezd megnövekedni a felhőtakaró, majd késő délutántól, estétől nyugat felől egyre többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. Éjszaka mindenütt megnövekszik a felhőzet, az ország nyugati, délnyugati, majd déli felén sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A zivatarokat legjellemzőbben felhőszakadás kíséri, de jégeső is előfordulhat. A délnyugati régióban lokálisan jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.

Csütörtökön a délelőtti órákban a vastagabb felhők zöme levonul, amiből még elszórtan számíthatunk csapadékra, délután viszont napos idő várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. A gomolyok főleg az északkeleti, keleti tájakon időszakosan össze is állhatnak, de a csapadékhajlam már jelentősen csökken.

Szerdán  jobbára mérsékelt marad a légmozgás, csütörtökön elsősorban a Dunától keletre erősödhet meg az északi, északkeleti szél. Zivatarok mentén átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul. A felhősebb tájakon lesz enyhébb a hajnal, a hidegre érzékeny völgyekben ennél jóval hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 26 és 31 fok között valószínű.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)