Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Negyvenkét diák ballagott el a Nicolae Bălcsecu román iskolából

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2022. június 20. 16:00
Negyvenkét diák ballagott el a Nicolae Bălcsecu román iskolából
Az ünnepségen a legjobbaknak járó díjakat is átadták

Ballagási ünnepséget rendeztek a Nicolae Balcescu román iskolában június 18-án. A díszes keretek között lezajlott ünnepségen a legsikeresebb tanulók elismeréseket vehettek át.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A Nicolae Balcescu iskola ballagása a végzősök felvonulásával és ünnepi műsorral indult a gyulai román kulturális központ dísztermében, ahol Czeglédiné Gurzó Mária iskolaigazgató mondott búcsúztató beszédet.

Az intézményvezető kiemelte, hogy bár a diákok az intelligens technológiák korának a gyermeke, akik otthonosan mozognak a „virtuális világban”, de fontos, hogy a tanulók felfedezzétek a természet csodáit is, a táj varázslatos szépségeit.

– Keressétek a „boldogság” forrását a nyári napsugárban, a virágok illatában, a zöldellő fűben, a kéklő égben, a madarak énekében, és mindenben, ami nemesíti a lelkeket és a szellemeteket, és ami pozitív rezgésekkel tölti fel az egész lényeteket – fogalmazta meg gondolataiban Czeglédiné Gurzó Mária.

A folytatásban a diákok megkapták útravalójukat egy-egy vándortarisznya formájában, majd ezt követően Stavaru Livia Simona és Szöllősiné Kondoros Beáta osztályfőnökök végzősei köszöntek el az iskola közösségétől.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Az ünnepség zárásaként színpadra szólították a legsikeresebb diákokat.

Az iskola kiváló tanulója díját Jobbágy Noémi és Stavaru Mara vehette át, az iskola „Pro discipulis” díjazottja Gyarmat Kristóf és Illich Csanád lett, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elismerését Patkás Emma Olivia és Pekárik Zinaida Mária kapta, a Békés Megyei Román Nemzetiségi Önkormányzat díját Antal Viktória és Rotár Donát Márk vehette át, a Magyarországi Román Ortodox Püspökség elismerését Szántó Bianka és Pekárik Zinaida Mária érdemelte ki, Gyula Város Román Nemzetiségi Önkormányzatának elismerő oklevelét és jutalmát Csizmadia Boglárka, Hach Johanna Emma, Lengyel Lara Laura, Márk Anna, Morár Szilárd György, Nagy Chiara, Novák Kata és Szántó Bianka vehette át. Az iskola elismerő oklevelét Anasztász Gergő, Árgyelán Attila Dávid, Bujdosó Tifani, Czégé Kristóf Ferencz, Domján Ádám és Popa Alexandra kapta.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)