Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Akadémia összefogással a jövő labdarúgóiért

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. június 13. 14:00
Akadémia összefogással a jövő labdarúgóiért
A Gyulai Amazonok és a Szent Mihály FC együttműködési megállapodást kötött egymással

Együttműködési megállapodást írt alá a Gyulai Amazonok Női Labdarúgó Egyesület és a szegedi székhelyű Szent Mihály FC csapata. A két klub együttműködésével erősen javulni fognak az utánpótlásnevelés anyagi feltételei, valamint a versenyeztetés minőségi esélyei.

a Gyulai Amazonok NB II.-es csapata

Fotó: Gyulai Amazonok

Molnár Zoltánné elmondta, a gyulai egyesület több évtizede kiváló női labdarúgók sokaságát nevelte Magyarország számára, számtalan itt nevelkedett korosztályos és felnőtt válogatott hölgy gazdagította az egyetemes magyar sportot. A helyi lehetőségek azonban nem tudták lekövetni az eredményes munkát, így nagyon sok gyulai lány került távol szülővárosától. A szegedi Szent Mihály FC az idei év tavaszától államilag finanszírozott női Labdarúgó Akadémia lett, a szegediek pedig megkeresték a fürdőváros klubot, hogy stratégiai partnerséget ajánljanak fel.

Hozzátette, első lépésként a gyulai gárda edzéslehetőségei fognak javulni, hiszen edzéseiket a Grosics Akadémia létesítményében vezethetik, itt játszhatják le a mérkőzéseket is. A szakmai munkában és az akadémiai versenyeztetésben is egyre szorosabb kapcsolatot fog kiépíteni a két egyesület, megnyitva és elérhetővé téve a Szent Mihály FC NB I.-es felnőtt játéklehetőségét a legtehetségesebb gyulai lányok előtt.

– Rendkívül örültünk a Szent Mihály megkeresésének, hiszen célunk az, hogy a déli régió versenyeztetésben és tehetségképzésben is fel tudja venni a többi régióval a versenyt. Mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen több, mint 20 éve foglalkozunk leány-női labdarúgással, szeretnénk minőségi szakmai hátterünket tovább bővíteni. Sok új lehetőség nyílik számunkra ezzel a megtisztelő felkéréssel, mellyel élni fogunk. Hiszünk egy erős Dél-Magyarországi női labdarúgásban, terveink szerint pedig Gyula városa ennek meghatározó szereplője lesz.  Egyúttal szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem Gyula városának, a sportlétesítmény fenntartójának az eddigi segítséget, az új lehetőségünk mellett is a legerősebb partnerünknek tekintjük – zárta Molnár Zoltánné.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)