Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sikeres évet zárt a Gyulasport NKft. U19-es focicsapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. június 09. 13:00
Sikeres évet zárt a Gyulasport NKft. U19-es focicsapata
A korosztályos gárda egy bajnoki ezüstéremmel és egy futsalarannyal zárta a szezont

Sikeres szezont zárt a Gyulasport NKft. U19-es labdarúgócsapata. A Szabó Attila vezette korosztályos együttes a futsalbajnokság aranyérme mellett a nagypályás pontvadászat második helyéig jutott.

Fotó: Gyulasport NKft.

Szabó Attila elmondta, a fiatal gárda szűkös létszámmal kezdte a nyári felkészülést, hiszen a játékosok egy része a később bajnoki ezüstöt nyerő felnőttcsapatban folytatta pályafutását. A gyulai együttes azonban kiváló lelkesedéssel vetett bele magát a nyári munkába, amely a bajnoki szezonon is meglátszott.

– Nagyon jól kezdtük a bajnokságot, jöttek az eredmények, így hamar fel tudtunk lépni a dobogóra kerültünk. Kiváló mérkőzéseken sikerült győzelmet aratnunk, így az őszi szezont már a második helyen fejeztük be – ismertette.

A tavaszi szezont is villámrajttal kezdte a fiatal együttes, ám több játékos is sérülés vagy igazolás miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni. Az U19-es gárda azonban a Gyulasport kiváló szakmai munkájának köszönhetően hamar megtalálta a megoldást, hiszen az U17-es csapat játékosai csatlakoztak a kerethez.

– Az U17-es csapatból visszajátszó srácokkal pótoltuk a hiányzókat, akik minden meccsen helyt álltak. Itt szeretném megköszöni az U-17-es gárda edzőjének, Bálint Balázsnak, hogy mindig a segítségünkre volt – tette hozzá Szabó Attila.

Fotó: Gyulasport NKft.

A korosztályos együttes szoros végjátékot produkált, a pontlevonással is sújtott gárda azonban kiváló mentalitással harcolta ki a bajnoki ezüstérmet.

– Nagy küzdelem folyt a dobogóért, de az utolsó négy fordulóban óriási lelkesedéssel és remek hozzáállással bizonyítottuk, hogy méltóak vagyunk az ezüstéremre. Külön öröm, hogy három-négy játékos állandó játéklehetőséget kapott a felnőttcsapatban, ahol és kiválóan megállták a helyüket.  Több remek teljesítményt is ki tudok emelni, a tizenhat éves Zsilák Mátyás két góllal járult hozzá a Megye I.-es csapat sikeréhez, Magyar Gergő állandó kettős terhelésben volt, Máté Tamás pedig az U19-es bajnokság góllövő listáján 24 góllal a harmadik helyen végzett. Az egész csapatra mindig számíthattam, remek közösséget alkottak az öltözőben és a pályán egyaránt. Szeretném megköszöni a szülőknek is a támogatást, tudom, hogy nagyon szerették ezt a csapatot, nélkül nem sikerült volna a kiváló teljesítmény – zárta az U19-es csapat edzője.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)