Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megjelent Kiss Ottó legszebb novelláinak gyűjteménye, A Kék Oroszlán bezár

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPJKULTÚRA • 2022. május 28. 13:11
Megjelent Kiss Ottó legszebb novelláinak gyűjteménye, A Kék Oroszlán bezár
A szerző Gyulán is dedikálja új kötetét

 

A napokban jelent meg Kiss Ottó legszebb novelláinak gyűjteménye az Athenaeum Kiadó gondozásában. A József Attila-díjas gyulai író több mint egy évtized után jelentkezett újra felnőtteknek szóló könyvvel.

A Kék Oroszlán bezár Budapesten mutatkozik be, de lesz gyulai dedikálása is. A helyi érdeklődőket a szerző az Ünnepi Könyvhét megnyitójának napján, június 9-én 17 órától várja az IQ könyvesbolt sátránál a gyulai Kossuth téren. (A kötet a helyszínen kedvezményesen megvásárolható.)

– Ez a második, és egyben utolsó novelláskötetem. Tizenhárom új és tizenhárom régebbi, átdolgozott novellát tartalmaz közel 300 oldalon – mondta el kérdésünkre az író.  

”A Kék Oroszlán bezár – és bezárul vele az évezred, elenyészik mindaz, ami a rendszerváltást követő években idejétmúlttá vált. A korszak vidéki kisvárosaiban fiatalok és öregek, nők és férfiak, tanárok és munkások szembesülnek álmaik szétfoszlásával, a családi és a baráti kapcsolatok fellazulásával, biztonságosnak hitt életük kihívásaival. Kiss Ottó pontos mondatokban, kiemelkedő hitelességgel és érzékenységgel meséli el hősei gyakran csodás történeteit” – áll az új kötet ajánlójában az Athenaeum Kiadó honlapján.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)