Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is lesz Grand Opening

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • KULTÚRA • 2022. május 28. 11:30
Idén is lesz Grand Opening
A fürdővárosban a Gyulai Várszínház szervezésében adnak ingyenes koncertet az Erkel téren

Képünk a tavalyi koncerten készült 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége tavaly kezdeményezte először, hogy a nemzetközi pandémiás helyzet kezelésére hozott korlátozó intézkedések feloldását június első hétvégéjén egy közös „Grand Opening – Összefogás” elnevezésű klasszikus zenei eseménnyel köszöntsék a szövetség tagszervezetei. Az ország fontos fesztiválhelyszínein – kisebb településein és nagyvárosaiban –, a főtereken vagy az emblematikus helyszíneken tartott közös rendezvénybe bekapcsolódott a szövetség minden tagszervezete, így a Gyulai Várszínház is.

Idén a vírushelyzet miatti korlátozások feloldására már jóval korábban sor került, de a „Grand Opening – Összefogás” elnevezésű komolyzenei koncerteket ismét megtartják országszerte. A szabadtéri helyszínekre tervezett egy-egy órás klasszikus zenei koncertek szervezői törekedtek arra, hogy az ingyenesen látogatható hangversenyek az adott helyszín fesztiváljaiban máskor is közreműködő művészekkel valósuljanak meg.

Június 4-én 19 órától Gyulán, a megújult Erkel Ferenc téren a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar és a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar ad nagyszabású hangversenyt, vezényel: Gál Tamás Liszt-díjas érdemes művész, karvezető: Perlaki Attila. A koncert kezdetén mindenhol felcsendül Kodály Zoltán valamely műve. Gyulán Kodálytól a Marosszéki táncok hangzik el, utána Erkel, Mozart, Sammartini,
Bartók remekművei.

Rossz idő esetén a hangversenyt az Erkel Ferenc Művelődési Központban tartják meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)