Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tűzifaárusok verték át a vásárlókat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. május 27. 11:30
Tűzifaárusok verték át a vásárlókat
Rendőrségi hírek Békés megyéből

Tűzifaárusok vertek át két megrendelőt a napokban Békés megyében – írta a police.hu.

Egy kamuti nő szórólapos hirdetés alapján rendelt 14 kaloda tüzelőt 322 ezer forintért. A fát május 12-én egy sajószentpéteri férfi szállította ki neki, aki átvette a vételárat, de csak hét kaloda fát adott át a nőnek. Hasonlóképpen járt egy idős, békési férfi is, aki május 25-én 680 ezer forintot fizetett ki, pedig a fa, amit kapott csak alig több mint 200 ezer forintot ér.

A Kamutra szállító sajószentpéteri férfit a rendőrök elfogták, csalás gyanúja miatt eljárást indítottak ellene, és vizsgálják, hogy kiket csaphatott még be így.

A rendőrség az esetek kapcsán óvatosságra inti a vásárlókat, mint írták, újsághirdetés, szórólap, internetes hirdetés útján vagy házaló árusoktól való vásárláskor nagyobb az esélye annak, hogy csalás áldozataivá váljanak. Azt javasolták, lehetőség szerint csak telephellyel és hiteles mérleggel rendelkező cégektől, vállalkozásoktól vásároljanak tüzelőt, amelyet csak akkor fizessenek ki, ha olyan minőségű, amilyet szerettek volna, és a jelenlétükben le is mérték az átadott mennyiséget.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)