Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sminkhibák, amelyek elrontják a természetes hatást

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2022. május 23. 08:41
Sminkhibák, amelyek elrontják a természetes hatást
A természetes hatású smink nem vonja el a figyelmet a lényegről

A természetes hatású smink nem vonja el a figyelmet a lényegről, ugyanakkor diszkréten hangsúlyozhatjuk vele arcunk előnyös adottságait és a hétköznapok forgatagában is megfelelő.

A sminkelés során könnyen elkövethetünk olyan hibákat, amelyek miatt a végeredmény korántsem lesz olyan természetes, mint amennyire szeretnénk. Olvasd el cikkünket, melyben a leggyakoribb hibákat mutatjuk be, így garantáltan elkerülheted a természetellenes sminket!

Nem készítjük elő az arcbőrt

A megfelelően ápolt és előkészített arcbőr, a tartós és szép, természetes hatású smink alapja. Azért, hogy ezt biztosítsuk, nem szabad megfeledkeznünk a bőr hidratálásáról, valamint a primerről sem, mely a smink alapjául fog szolgálni.

Túl sok matt terméket használunk

Abban az esetben, ha zsírosabb, olajosabb a bőrünk, akkor a púder, akár még jó megoldást is jelenthet, azonban, ha túl sok matt terméket használunk, a hatás természetellenes lesz és a bőr is öregebbnek látszik majd. Azért, hogy ezt elkerüljük, érdemes matt alapozó helyett, fényesebb hatású, hidratáló alapozót használni.

Remek megoldást jelentenek a BB krémek és a színezett hidratálókrémek is, a púdert csak a problémás helyeken alkalmazzuk. Porállagú pirosító és bronzosító helyett szintén érdemes krémállagú terméket választani, mely garantálja a természetes, üde hatást– írja a Stilusneked.hu női magazin.

Túlságosan hangsúlyos szemsminket készítünk

A szem a lélek tükre, így nem véletlenül próbáljuk a sminkelés során is a szemeinket hangsúlyozni, ugyanakkor ezen a területen is könnyű túlzásba esni. Gyönyörű hatást érhetünk el egy erősebb szemsminkkel is, azonban, ha a természetességre törekszünk, akkor érdemes lágyabb árnyalatokban gondolkodnunk. Ha szeretnénk a szemeinket kontúrozni, barnás árnyalatokat válasszunk a fekete helyett. 

Túlzásba visszük a szempillaspirál használatát

Ha elkészültünk a tökéletes és egyben természetes hatású szemsminkkel, befejezésként jöhet a szempillaspirál. Egy jó minőségű szempillaspirál segítségével úgy hangsúlyozhatjuk ki a pilláinkat, hogy közben a hatás is természetes marad. Ehhez válasszunk szempilla hosszító spirált a vastagító szempillaspirál helyett.

Nem használunk pirosítót

Az elmúlt években ismét népszerűvé vált a pirosító, melyet rengetegféle árnyalatban megtalálunk a drogériák polcain. A természetes hatású smink sem nélkülözheti a pirosítót, mely megfiatalítja, üdébbé és bájosabbá változtatja az arcot. Azért, hogy minél természetesebb hatást érjünk el, fontos, hogy a bőrszínünkhöz tökéletesen passzoló pirosítót válasszunk!

Írásunk a Stílus magazin közreműködésével készült.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)