Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Így lehet tökéletesen pihentető a nyár

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2022. május 23. 08:35
Így lehet tökéletesen pihentető a nyár
A tökéletesen pihentető nyár kulcsát gyakran nem is kell keresned

Idén nyáron a folyamatos hajtás helyett inkább a valódi pihenésre és önmagadra helyeznéd a hangsúlyt? Ha a hosszú őszi, téli és tavaszi hónapok után végre teljes mértékben fel szeretnél töltődni, és ki szeretnéd hozni a maximumot a nyári időszakból, tarts velünk!

Mire figyelj oda?

1. Pihenj eleget!

A nyári hónapokat nem véletlenül nevezik uborkaszezonnak, hiszen ilyenkor egy javarészt lelassulnak az események, és a kőkemény munka helyett mindenki inkább a jó időt és a kimozdulást választja. Ha az elmúlt hónapok hajtása után szívesen megállnál egy kicsit, hogy végre valóban feltöltődj, idén nyáron aludd ki magad minden nap, és töltsd azzal az időd, ami után igazán felfrissülten és új élményekkel gazdagodva vághatsz bele a következő nap eseményeibe.

TIPP: Ha szívesen napozol a kertedben akár egy remek könyvet olvasva, akkor a napozóágyak, egy kényelmes hintaágy vagy kültéri pad is tökéletes választás lehet az elsőrangú relaxációs élmény megteremtéséhez.

2. Töltsd aktívan az időd!

Akár otthonülősebb típus, akár örökmozgó vagy, használd ki okosan az időd. Ugyanis sokan esnek bele abba a rendkívül gyakori hibába, hogy az egész nyarat az ágyban vagy a kanapén töltik a különböző sorozatok újabb és újabb évadjait darálva - ami egyébként nem is egy rossz program, de erre sokkal inkább a bezárkózós őszi és téli hónapok jelentik a megfelelő időt.

3. Próbáld ki, amit mindig is szerettél volna!

Már hosszú évek óta forgatod a fejedben, hogy személyesen is el kéne menni valahová? Például kedvenc filmed forgatási helyszínére, vagy éppen abba az aquaparkba, ahol a legnagyobb csúszdákon száguldhatsz végig egy óriási medencébe érkezve? Ha a végtelenül unalmas, sablonos nyári programok helyett tényleges újdonságra vágysz, vedd kezedbe az irányítást, és próbáld ki, amire eddig nem jutott időd.

+1. Hallgass a szívedre!

A tökéletesen pihentető nyár kulcsát gyakran nem is kell keresned, hiszen a szíved pontosan mutatja az irányt. Ha úgy érzed, hogy most csak a kertedben szundítanál egyet ebéd után, tedd azt. Ha pedig a barátokkal közösen vennéd célba Magyarország vagy akár egész Európa legnagyobb aquaparkjait, ne félj belevágni. Gyakran a spontán dolgok a legjobbak!

Milyen programokat érdemes kipróbálnod idén nyáron?

  • Vidámpark. A hatalmas hullámvasutak és a lélegzetelállító látványt kínáló óriáskerekek a gyerekek mellett természetesen a felnőtteket is leveszik a lábukról. A vidámparkok ugyanis a gyermeki boldogságról és az önfeledt időtöltésről szólnak, ezért nyári programként mindenképpen érdemes ellátogatni legalább 1-2 nevezetes helyszínre.
  • Borkóstolás. A nyári borvidék csodálatos, élénkzöld színeiben pompázó tájaiban gyönyörködni egy pohár zamatos borral a kézben az egyik legjobb relaxációs tevékenység, ami csak el lehet képzelni. Szerencsére hazánkban is számos színvonalas pincészet található, ahol a borkóstolás és a sajtkülönlegességek kipróbálása mellett a birtokjárás és a helyi kultúra felfedezése is a program részét képezi.
  • Sétarepülés. Mindig is érdekelt, milyen lenne akár a saját otthonodat a felhők közül megcsodálni? A sétarepülés akár páros, akár családi programként is kiváló választás lehet, hiszen a színes nyári környezet még a sokat látott pilótákat is mindig lenyűgözi. Hazánkban kifejezetten népszerűek a balatoni és a fővárosi élményrepülések, de a Pilis hegységet bemutató sétarepülések is egészen különleges programot kínálnak.
  • Extrém sportok. Akik a kényelmes napozóágyak, kültéri padok és pihe-puha hintaágyak helyett száguldásra és adrenanildús élményekre vágynak, azok számára a nyáron is űzhető extrém sportok hozhatják el a kívánt kikapcsolódást. Vadvízi evezés és hegyi bringázás, vagy éppen cross motorozás közben pedig senki nem fog unatkozni!
  • Aquapark. Az óriás méretű, kígyózó csúszdák és a tenger hullámait tökéletesen szimuláló hullámmedencék az aktív pihenést kedvelők fellegvárai. Az aquaparkok pedig sokkal többet jelentek egy átlagos strandnál, ezért vétek lenne kihagyni őket. Magyarországon is több, nemzetközi színvonalú aquapark várja a látogatókat, Németországban és Spanyolországban pedig a reneszánszukat élik ezek a lenyűgöző komplexumok.

A fenti ötletek segítségével az idei lehet az eddigi legjobb nyarad. Ne sajnáld magadtól a pihenést, de ne is félj új kalandokat keresni. Ha pedig a szívedre hallgatsz, de egyúttal tudatosan is tervezel, akkor az előtted álló nyári hónapok valóban feltöltődést és felejthetetlen élményeket fognak hozni számodra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)