Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jelképes összegért látogatható az Erkel-emlékház a múzeumi világnap alkalmából

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2022. május 18. 08:30
Jelképes összegért látogatható az Erkel-emlékház a múzeumi világnap alkalmából
Május 18–22. között száz forintért lehet megnézni a kiállítást

Fotó: Erkel Ferenc NKft. 

Különleges akcióval várja a látogatókat a múzeumi világnaphoz kapcsolódva a gyulai Erkel Ferenc Emlékház: május 18–22. között jelképes összegért, száz forintért látogatható a kiállítóhely.

Az emlékházat üzemeltető Erkel Ferenc NKft. közleményéből kiderül, világszerte nagyjából harmincezer múzeum csatlakozik a múzeumi világnaphoz. A május 18-i esemény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a múlt emlékeit őrző és bemutató intézményekre.

Kiemelték, az emlékháznak otthont adó épületben született a magyar himnusz zeneszerzője és a nemzeti opera megteremtője, Erkel Ferenc. A kiállítóhely, az épület eredeti, kettős funkciójának megfelelően, az Erkel családdal és magával a komponistával is megismerteti a látogatókat, miközben a 19. századi oktatásról is ismeretekkel szolgál – írták a közleményben.

Hozzátették, az idén januárban átadott digitális fejlesztéseknek köszönhetően a korábbi enteriőrsor interaktív eszközökkel egészült ki, a karmesteri mozdulatokkal vezérelhető varázstükör vagy a tartalmában bővített Himnusz-fal az élményszerű ismeretátadást szolgálja.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)