Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egygólos veresége ellenére bajnoki ezüstöt ünnepelhetett a gyulai focicsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. május 16. 16:00
Egygólos veresége ellenére bajnoki ezüstöt ünnepelhetett a gyulai focicsapat
Clean-Way Gyulai Termál FC–Körösladányi MSK 1-2 (1-0)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának 8. fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Körösladányi MSK együttesét fogadta május 14-én. A fürdővárosi együttes az felsőházi bajnok ellen lépett az Id. Christián László Városi Sporttelep gyepére.

képünk a két együttes korábbi mérkőzésén készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A fürdővárosi gárda az előző fordulóban az Okányi KSK gárdáját lépte át 3-0-ás eredménnyel, így szinte kezében érezhette bajnoki ezüstérmét. A vendégcsapat már biztos bajnokként érkezett a fürdővárosi együtteshez, ám az előző fordulóban azért alaposan elpáholta szarvasi riválisát. A két ellenfél mindig parázs mérkőzéseket játszott egymás ellen, így izgalmasnak ígérkező derbit vártak a szurkolók.

Sajben Gábor vezetőedző a mérkőzés előtt elmondta, a fürdővárosi gárda a hiányzó játékosok nélkül is győzelemre törekszik majd a bajnokság aranyérmese ellen. 

– Úgy készültünk a mérkőzésre, hogy ugyan tiszteljük ellenfelünket és senki nem kérdőjelezheti meg, hogy utcahosszal nyerték a bajnokságot, de mi mindhárom alkalommal szoros és jó meccset vívtunk ellenük, az egyetlen vereségüket is ellenünk szerezték. A bajnokság végére kissé elfogytunk, így minden héten 16-17 éves játékosok tudják kiegészíteni a keretünket. A pályára lépő korosztályos fiatalok nem vallottak szégyent, amikor a mélyvízbe kellett dobni őket – tette hozzá.

A vezetőedző kiemelte: a csapat négy győzelem után nagyon jó passzban volt a mérkőzés előtt, a gárda tisztában volt vele, hogy saját kezében van a sorsa, hiszen egy győzelem vagy pontszerzés esetén már hétvégén nyakába akaszthatta volna az ezüstérmet.

A hazai együttes ennek megfelelően kezdte a találkozót, mindjárt egy hatalmas helyzettel ugrott neki a derbinek. A lendületből támadó fürdővárosi gárda a 8. percben jogos büntetőhöz jutott, amelyet Nagy Gergely értékesített. 1-0.

A vendégcsapat kereste a fogást a hazai gárdán, ám csak bő fél óra után sikerült nagyobb erőt beletenni a találkozóba. A félidő végére már nagy nyomás alatt volt a gyulai kapu, Molnár Péter kapus bravúrjai kellettek a félidei vezetéshez. Bánfi korai sérülése miatt meggyengült a hazai támadójáték is, igaz a becserélt 16 éves Kiss Tamás is kiválóan végezte feladatát.

A második félidőt is a hazai gárda kezdte jobban, a kihagyott ziccer meg is lepte a vendégcsapatot.

– Nagy nyomás alatt bátran vállaltuk fel a labdák pontos megjátszását. A 65. percben jött egy kis figyelmetlenség és egy ugyancsak jogos büntetővel egalizálta az eredményt a körösladányi gárda. Ekkor cseréikkel még magasabb fokozatra kapcsoltak és teljesen felőröltek minket. A vereséget jelentő második bekapott gól után sem estünk össze, de ekkor már elég nagy volt a különbség a két csapat között. Hatalmas dicséret illeti a játékosaimat, hogy agresszivitásban, a párharcok felvállalásában is jelesre vizsgáztak – értékelt Sajben Gábor.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a szarvasi rivális újabb botlásával matematikailag is bebiztosította bajnoki ezüstérmét. A fürdővárosi gárda a következő fordulóban az OMTK-ULE 1913 gárdájához utazik, hogy azután a Nagyszénás SE elleni hazai bajnoki vehesse át a Megye I.-es bajnokság második legjobbjának járó elismerését.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)