Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Magabiztos győzelemmel harcolnak az ezüstért az U16-os Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. május 16. 14:00
Magabiztos győzelemmel harcolnak az ezüstért az U16-os Amazonok
Újpest FC–Gyulai Amazonok 2-9 (1-4)

Az U16-os labdarúgó-bajnokság soros fordulójában a Gyulai Amazonok csapata az Újpest FC korosztályos együtteséhez utazott május 12-én. A fürdővárosi gárda egy újabb győzelemmel szeretett volna harcban maradni a bajnokság második helyéért folyó versenyfutásban.

A kép egy korábbi mérkőzésen készült

Fotó: Gyulai Amazonok

Gyulai Amazonok: Freiberger Stella, Kelemen Klarissza, Puskás Adél (Szelei Nóra), Tóth Panna (Papp Fanni), Danics Boglárka, Máté Nóra (Kurta Alma), Nagy Katalin, Sovány Dorina, Mészáros Viktória, Baracsi Boglárka és Pribék Andrea. Edző: Molnár Ágnes.

A gyulai gárda az előző fordulóban a fővárosi Airnergy FC otthonában gyűjtötte be újabb győzelmét, amellyel közelebb került a hőn áhított ezüstérmes helyhez. A fürdővárosi gárda a folytatásban az Újpest FC vendégeként lépett pályára. A két rivális az őszi szezonban is találkozott egymással, akkor 6-3-as fürdővárosi siker született.

A Gyulai Amazonok közösségi oldalán a mérkőzésről azt írják, a gyulai együttes lendületesen kezdte a mérkőzést, Sovány Dorina és Pribék Andrea talált a fővárosi kapuba, a 22. percben Danics Boglárka találatával háromra nőtt a fürdővárosi előny.

Az újpesti alakulat a 26. percben egy kezezés után megítélt büntetőből szépíteni tudott, ám a félidő vége előtt egy szép támadás révén Nagy Katalin növelte ismét a gyulai az előnyt.

– A térfélcserét követően Máté Nóra is okos gólt jegyzett, majd percekkel később Sovány Dorina és Pribék Andrea is betalált, melyre a hazai csapat csupán egy góllal tudott válaszolni. A gólgazdag mérkőzés utolsó két percében még Nagy Katalin és Pribék Andi is hálóba talált, beállítva a 9-2-es győzelmet.

A Gyulai Amazonok U16-os csapata tizenegyedik győzelmével egy pontra zárkózott az ezüstérmes helyen álló riválisa mögé. A korosztályos gárda a következő fordulóban DVSC-DEAC együttesét fogadja május 17-én.

– Lendületesen és kreatívan játszott a csapat, ennek köszönhetően nagyobb arányú győzelmet arattunk. Szeretnénk jól zárni az évet, a dobogós helyezés már meg van, már csak az a kérdés, milyen érem fog május végén a nyakunkba kerülni – értékelt Molnár Ágnes.

Gyulai gólok: Pribék Andrea (3), Nagy Katalin (2), Sovány Dorina (2), Danics Boglárka és Máté Nóra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)