Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Visszavágtak ellenfelüknek az U16-os Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. április 19. 16:50
Visszavágtak ellenfelüknek az U16-os Amazonok
Gyulai Amazonok–Nyíregyháza Spartacus 3-0 (2-0)

Az U16-os labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában a Gyulai Amazonok csapata a Nyíregyháza Spartacus FC együttesét látta vendégül április 14-én. A fürdővárosi gárda az őszi vereségért szeretett volna visszavágni Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei riválisának.

az ezüstéremre hajt a korosztályos gyulai gárda

Fotó: Gyulai Amazonok

A gyulai gárda a tabella ezüstérmes helyén fejezte be az őszi szezont, majd a tavaszi etapban egy győzelemmel és egy vereséggel folytatták a bajnoki idényt, így a lista harmadik pozíciójából várták ellenfelüket. A két rivális az őszi szezonban is megütközött egymással, akkor 4-0-ás nyíregyházi siker született.

Ahogy azt a Gyulai Amazonok közösségi oldala írja, a korosztályos csapat feltüzelt és motivált állapotban lépett pályára, a játékosok minden poszton igyekeztek a maximumot nyújtani.

A mérkőzés nagy iramú és látványos játékot hozott, Tóth Panna 24. percben szerzett 35 méteres szabadrúgás góljával pedig a vezetést is megszerezte a hazai együttes. Nem sokon múlott, hogy Nagy Katalin lövése is a nyíregyházi hálóban landoljon, de a vendégeket a felső kapufa megmentette a góltól. Az első félidőben Pribék Andrea is betalált, aki távolról vállalkozott átlövésre a mérkőzés 35. percében. 2-0.

 – A megnyugtató kétgólos előny után sem engedtünk le, ellenfelünk ugyan szerkezetet váltott, de a csapat ugyanott folytatott mindent. Rögtön a második félidő elején büntetőt kapott a Nyíregyháza, amelyet Máté Nóra hárított bravúrral, így a csapatnak továbbra is életben maradtak a győzelmi esélyei. Nem sokkal később Pribék Andrea 20 méteres szabadrúgásgólt akasztott a hosszú felsőbe, ezzel pedig három góllal vezettünk az 50. percben. A gól után inkább mezőnyben folyt a játék, kemény párharcok és szép megoldások voltak mindkét oldalon. A mérkőzés végén a csapatnál nagy volt az öröm, hiszen amit szerettünk volna, sikerült visszaadni a pályán, emellett fontos három pontot itthon tartva a dobogós helyezésünket is sikerült biztosabbá tenni – olvasható a bejegyzésben.

A Gyulai Amazonok U16-os együttese a tabella harmadik helyén áll, ám csupán egyetlen ponttal áll lemaradva az ezüstérmes Mercedes KLC csapatától. A korosztályos gárda a következő körben a Soroksár FC gárdáját látja vendégül.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)