Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elmék labirintusában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • D. J. • KULTÚRA • 2022. április 16. 13:00
Elmék labirintusában
Szabó Tibor Benjámin kötetét mutatják be a városi könyvtárban

A Különleges Tehetségek Ernest Rutherford Intézete egy érdekes, mondhatni misztikus helynek tűnhet a neve alapján, pedig valójában egy középiskola. Bár kétségtelen, hogy diákjai nem feltétlenül átlagos tanulók. Problémáik néha egyszerű tinédzser gondok, máskor azonban komoly szakértelmet, és intelligenciát igénylő kihívások.

Szabó Tibor Benjámin most éppen nem Gyulán él, de bízvást nevezhetjük gyulai szerzőnek, hisz ha jön, hazajön. Több kötetét olvashattuk már, így a néhány éve megjelent Az első küldetés címűt is, amely a különleges nevű középiskola diákjainak nem hétköznapi kalandjait mutatta be. A fiatal főhősök pedig visszatértek, hiszen megjelent a sorozat második része, Elmék labirintusában címmel.

Szabó Tibor Benjámin pedig hazajön április 21-én, csütörtökön, és előbb 10 órától a gyulavári kastélyban egy rendhagyó irodalomórán találkozik a diákokkal, ismerősökkel, majd 17 órától a Mogyoróssy János Városi Könyvtár Simonyi-olvasótermében Lengyel-Rheinfuss Péter kérdezi őt az új regényről, sorsának elmúlt évekbeli alakulásáról.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)