Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Erdők világnapja a Tündérerdő tanösvényen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2022. április 11. 14:00
Erdők világnapja a Tündérerdő tanösvényen
Interaktív természetjárással várta a diákokat a Zöld Szívek Köre

Interaktív beszélgetést szervezett a Zöld Szívek Köre Egyesület az erdők világnapja alkalmából április 11-én a Tündérerdő tanösvényen. A programon a Nicolae Bălcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium 6. és 7. osztályos diákjai vettek részt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Juhos Éva, az egyesület elnöke elmondta, a második alkalommal megtartott – március 25-én is vendégül látták az iskola tanulóit –  tavaszi séta kezdeményezője a Család- és Gyermekjóléti Központ óvodai és iskolai szociális segítő tevékenységet végző munkatársa, Szombathelyi Ildikó volt. Úgy érezték, hogy a gyermekek, fiatalok testi és lelki fejlődésének fontos tényezője lehet a természethez való viszonyuk, és nem utolsó sorban jövőnk kulcsa is abban rejlik, hogy a fiatalok, a következő nemzedékek milyen szemlélettel viszonyulnak a természeti környezethez.

A beszélgetésre épülő természetjárást Czirle Csaba vezette. A tanulók megvizsgálhatták a gubacsok belsejében élő darazsak bölcsőjét, kidőlt fa kérgének rejtekében élő rovarokat figyelhettek meg és a nyíló természet első hírnökeit is láthatták, mint például a virágzó húsos somfát és a martilapút.

– A közös gondolkodás során olyan aktuális és fontos témák jelentek meg, mint a környezet tudatos életmód lehetséges elemei, az ökológiai lábnyom fogalma és hogy milyen fontos a szemléletünk, életünk apró cselekedetei a jövőnk szempontjából. Az erdőkben javasolt, a természettel összhangban lévő viselkedés is szóba került a tanösvényen elhelyezkedő erdei etikett tábla előtt. A fiatalok érdeklődőek, aktívak és sok tekintetben tájékozottak voltak. A túrázás egyben örömteli együtt töltött idő volt, rácsodálkozás is volt a természet látható és rejtőzködő elemeire – foglalta össze az eseményt Juhos Éva.

GYULAI HÍRLAP • 2022. április 11. 14:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)