Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az EpiPen használatáról tartottak oktatást

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. április 08. 13:07
Az EpiPen használatáról tartottak oktatást
A bemutatót hagyományteremtő szándékkal hívtak életre a szervezők

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az EpiPen injekció használatáról szervezett oktatást a Gál Ferenc Egyetem április 7-én az Egészséges Város Közalapítvánnyal és a Gyulai Egészségügyi Főiskoláért Alapítvánnyal közösen. 

A szervezők kiemelték: az allergiás megbetegedés napjainkban népbetegségnek számít, ám sokan nem is tudják magukról, hogy valamilyen túlérzékenységgel rendelkeznek. Súlyosabb allergiás reakció esetén az anafilaxiás sokk életveszélyes állapotot eredményez, akár halálhoz is vezethet.

A közelmúltban számos önkormányzat és intézmény szerzett be EpiPen injekciót, amellyel elhárítható az életveszélyes állapot. Mivel sokan félnek az eszköz használatától, a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Karának oktatói és az Egészséges Város Közalapítvány munkatársai mentorképzést szerveztek, hogy átadják a szükséges ismereteket.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Beke Szilvia dékánhelyettes lapunknak elmondta: nagyon hasznos tudást kapnak a résztvevők a bemutatón, amelyet hagyományteremtő szándékkal hívtak életre. 

Abulrahman Abdulrab Mohamed gyermekorvos, a program előadója kifejtette: az eszköz használata egyszerű és biztonságos. 

– Egy biztonsági kupak eltávolítása után 10 centiméterről kell az allergiás combjába adni az EpiPen tartalmát, majd néhány másodpercig a felületen hagyni, végül 10 másodpercig masszírozni. Ennek részleteit, pontos módját tanulják meg ezen a napon a részvevők, akik maguk is képesek lesznek átadni a tudást a mentorképzés után – emelte ki. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)