Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét top körözötteket fogtak el külföldön

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. március 31. 10:30
Ismét top körözötteket fogtak el külföldön
A Gyulai Törvényszék által fegyházra ítélt férfi is a rendőrség horgára akadt

Az elmúlt héten újabb két top 50-es körözött férfit sikerült elfognia a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda célkörözési osztályának Spanyolországban és Angliában. Mindkét esetben nemzetközi együttműködés vezetett eredményre – írja a police.hu.

Az Egyesült Királyságban található Derby városában elfogták a nemzetközi elfogatóparancs alapján körözött N. Tibort és édesapját, N. Jánost. Mindkét szökevénnyel szemben költségvetési csalás bűntette miatt bocsátott ki nemzetközi elfogatóparancsot az illetékes bíróság, N. Tibor pedig a top 50 legkeresettebb körözött személy listájára is felkerült.

A magyar nyomozók az Egyesült Királyság társhatóságaival az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) keretében együttműködve azonosították mindkét személy tartózkodási helyét Angliában, és március 23-án, összehangolt akció keretében elfogták őket. Apa és fia kiadatásáról később döntenek.

Szintén nem volt hova futni F. Miklósnak, akit költségvetési csalás bűntettének elkövetése miatt nyolc év fegyházra ítélt a Gyulai Törvényszék. Nevezett ellen emellett szintén költségvetési csalás miatt egy másik eljárás is folyamatban van a Fővárosi Törvényszéken, amennyiben bűnössége beigazolódik, szintén súlyos büntetésre számíthat. F. Miklós, mivel el akarta kerülni a már jogerőre emelkedett súlyos fegyházbüntetést, 2021 végén ismeretlen helyre távozott. A férfi felkutatását a Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai kezdték meg.

Európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. A célkörözési osztály ismét az ENFAST hálózat segítségét igénybe véve vette fel a kapcsolatot a Spanyol Központi Célkörözési Egységgel, így sikerült megállapítani, hogy F. Miklós a Spanyolországhoz tartozó Mallorcán tartózkodhat.

A spanyol fejvadászok a férfit március 29-én összehangolt, nemzetközileg koordinált rendőri akciót követően elfogták a mallorcai Alcludia város üdülőövezetében. F. Miklós kiadatásáról is később döntenek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)