Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Néhány másodpercre voltak a bravúrtól az NB II.-es Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. március 26. 17:00
Néhány másodpercre voltak a bravúrtól az NB II.-es Amazonok
Gyulai Amazonok–DVSC-DEAC 2-3 (1-0)

Az NB II.-es női labdarúgó-bajnokság soros fordulójában a Gyulai Amazonok csapata a DVSC-DEAC együttesét látta vendégül március 25-én. A fürdővárosi gárda a dobogóért harcoló riválisát fogadta az Id. Christián László Városi Sporttelepen.

nagyot csatázott ellenfelével a gyulai együttes

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulai Amazonok: Szűcs Beatrix, Szabó Tünde, Lovas Laura, ŐPribék Andrea (Szappanos Katalin), Molnár Ágnes (Mészáros Viktória), Sovány Dorina, Szerb Katalin, Hack Fanni, Molnár Kitti (Lehóczki Noémi), Komlósi Anna és Csalánosi Anada. Vezetőedző: Molnár Zoltánné. 

A hazai gárda két győzelemmel kezdte a bajnokság tavaszi idényét, míg riválisa folytatta őszi formáját. A gyulai együttes a tabella közepéről igyekszik feljebb lépdelni, a debreceni csapat pedig az ezüstéremért folytat csatát. A két rivális ősszel is találkozott egymással, akkor 4-1-es „hírös” győzelem születette.

A soros derbit a gyulai együttes kezdte jobban, sokáig tartani tudta szervezett védekezését. A hátsó alakzat mellett a támadó szekció is felnőtt a feladathoz, Molnár Kittit a mérkőzés 32. percében csak szabálytalanul tudták megállítani, a jogosan megítélt büntetőt pedig Csanálosi Anada értékesítette magabiztosan. 1-0.

A hazai csapat a térfélcserét követően is igyekezett tartani magát a dinamikusan és keményen játszó vendég gárda ellen. A jutalom nem is maradt el, a 74. percben Sovány Dorina nagyszerű egyéni mozdulatsora után vágta könyörtelenül a hálóba a labdát, így növelve kétgólosra az előnyt. 2-0.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A debreceni gárda az utolsó 15 percben azonban sebességet tudott váltani és néhány perc leforgása alatt egalizálta az eredményt. A lefújás előtt másodpercekkel a a vendégcsapat csatára ismét áttörte a hazai gárda védelmét, amely a három pont megszerzését jelentette csapata számára.

– Úgy gondolom, végig küzdött, hajtott a csapat, 2-0-ás vezetésnél azonban túlságosan elhittük, hogy megvan a győzelem. Amíg a Debrecen iramot tudott váltani, mi fáradni kezdtünk, amelyet ki is használt a dobogóért hajtó együttes. Függetlenül attól, hogy egyénileg jó képességű játékosokból álló csapat ellen maradtunk alul, rászolgáltunk volna a minimum 1 pontra – értékelt Molnár Zoltánné vezetőedző. 

A Gyulai Amazonok NB II.-es csapata nem sokat pihenhet, hiszen március 27-én a Cigánd SE együttesét fogadja a fürdővárosi arénában.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)