Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szombaton mutatják be a 48-as Clubról szóló filmet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. március 08. 16:00
Szombaton mutatják be a 48-as Clubról szóló filmet
A filmvetítés mellett zenekarok is fellépnek az esten

Viharsarki rock and roll címen készült film az egykori 48-as Clubról, amelyet szombaton mutatnak be a Vigadóban. A filmről, valamint a bemutatóról az alkotók, Kiss János, Bimbó Lajos és Varga Zoltán tartottak sajtótájékoztatót március 8-án.

varga zoltánbimbó lajos és kiss jános

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kiss János elmondta: a 48-as Club az 1990-es években működött Gyulán, a rendszerváltás előtt nem működtek ilyen jellegű helyek az országban, a fürdővárosi viszont az ország egyik leghíresebbje lett.

Az 1980-as évek végén évente négy-öt koncertet tartottak a megyében, a 48-as Club megnyitása után ez a szám havi 8-10-re ugrott. Az egységben képzőművészeti kiállításokat, filmklubokat, tudományos előadásokat is tartottak, így végül egy kulturális, szellemi közeg alakult ki a gyulai, valamint országszerte működő klubokban.

Hozzátette: a 48-as Club hét éven keresztül működött. Az alapötlete Hevesi Tamáshoz kapcsolódik, majd ő és Ökrös Gergely vállalták magukra a szervezés feladatait.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Bimbó Lajos kiemelte: a film ötlete akkor merült fel bennük, amikor ő és Varga Zoltán videós interjút készítettek Kiss Jánossal, aki akkor megjegyezte, hogy akkor lett volna harminc éves a klub.

Mint mondta, nyolc hónapon keresztül forgattak a 48-as Club egykori fellépőivel, vendégeivel, sokakkal, akiknek valamilyen kötődésük volt a helyhez.

A céljuk az volt, hogy mindazokat, akik valaha megfordultak egy ilyen helyen, azokat visszarepítsék azokba az időkbe, így a film nem csak a gyulaiaknak szól, hanem mindenkinek, aki ennek a korszaknak résztvevője volt.

A filmet március 12-én, szombaton 19 órakor mutatják be a Vigadóban, az eseményen fellépnek – többek között – az Instant Téboly és a Chained zenekarok, valamint Baracsi István is.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)