Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ingyenes szívférgesség-vizsgálatra várják a gyulai kedvenceket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. március 04. 13:00
Ingyenes szívférgesség-vizsgálatra várják a gyulai kedvenceket
Tavasz közeledtével egyre több a szúnyog, veszélyben vannak a kutyák

A Gyulai Állatorvosi Rendelő és Kézipatika ingyenes szívférgesség-vizsgálatra várja a gyulai házi kedvenceket gazdáikkal. A rendelő akciója március 7-től április 8-ig tart, a vizsgálatot bejelentkezés után végzik el a szakemberek. 

Mint megtudtuk, a kezdeményezést az indokolta, hogy a meleg idő beköszöntével egyre több a szúnyog, ami veszélyt jelenthet a kutyákra, hiszen a vérszívók szerepet játszanak a szívférgesség terjesztésében.

– Sajnos az elmúlt évek során azt tapasztaltuk, hogy egyre több a fertőzött kutya. Azok az állatok, amelyeknek pozitív a tesztjük, eleinte gyakran nem mutatnak tüneteket, amikor már a tünetek is jelentkeznek, elpusztulhatnak – fejtette ki dr. Fekete Rita, a kezdeményezés ötletgazdája. 

Elmondta: ilyenkor jellemző lehet az állatoknál a köhögés, a légszomj, a csökkent aktivitás. Ha már ilyenkor érkeznek a rendelőbe, nem biztos, hogy tudnak segíteni – tette hozzá.

– A teszt 10–15 perc alatt elkészül. Ha pozitív, akkor megkezdjük a kezelést, ha negatív, állatgyógyászati készítményeket javaslunk, amelyekkel megelőzhető a betegség kialakulása a legveszélyesebb, tavasztól őszig tartó időszakban – fűzte hozzá.

A szakember azt is elmondta: a betegséget a hat hónapnál idősebb kutyáknál lehet kimutatni, hiszen a férgek kifejlődése 6–8 hónap lehet.

– Tavaszra érdemes időzíteni a hasonló akciókat, hiszen ezzel a teszttel az előző évi fertőzöttséget tudjuk igazolni, és azonnal megkezdődhet a védekezés. Azt is lényeges azonban hozzátenni, hogy egész évben fontos a védekezés, mert egyre enyhébbek a telek, így bármelyik hónapban veszélyben lehetnek az állatok – fogalmazott dr. Fekete Rita.

További információ kérhető, és időpont foglalható az alábbi telefonszámon: 06-66/639-043.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)