Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Második alkalommal szerveznek jelmezes futógálát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. március 01. 13:44
Második alkalommal szerveznek jelmezes futógálát
A jótékonysági rendezvény bevételét a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kapja meg

Második alkalommal rendeznek jótékonysági jelmezes futógálát március 12-én a várkertben, amely után a nevezési díjakból származó bevételt a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kapja meg – jelentették március 1-jén a helyszínen.

Abdulrahman Abdulrab Mohamedgörgényi ernő és medve edina

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő polgármester elmondta: a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány jelentős mértékben megerősítette Gyulán az adományozás, jótékonykodás kultúráját.

Kiemelte: az elmúlt 20 évben a legsikeresebb adományozási akciót bonyolították le, amelynek eredménye egy modern koraszülöttmentő-autó lett, amelynek a működtetéséhez is szükség van az adományokra, valamint egyéb tervei is vannak a közalapítványnak, amelyekhez szintén forrásra van szükségük.

Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszönetet mondott a városvezetőnek, Alt Norbert alpolgármesternek, valamint Kovács József országgyűlési képviselőnek is az eddigi segítségért.

Hangsúlyozta: a mentőautó üzembehelyezése óta több mint 500 gyermeknek tudtak segíteni. A sok feladat természetesen költségekkel is jár, a jármű megvásárlása óta a működtetés a legnagyobb kihívás. Mint mondta, a jövő heti futóversenyt is ennek érdekében szervezik.

Medve Edinától, a szervező Egészség Minden Generációnak Gyulai Sport Egyesület titkárától megtudtuk, hogy az első futóversenyt 2020-ban rendezték meg, tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

Hozzátette: a rendezvény egy helyi eseményként indult, most szeretnék azt kiterjeszteni az egész megyére, minél több embert megmozgatva.

A versenyre március 12-e, szombat 9.30-ig lehet regisztrálni, az első jelmezes futam 10, a második 12 órakor indul, 2, valamint 3 kilométeres távon, majd egy lesz egy 10 kilométeres verseny is.

Elmondta azt is, hogy idén nem csupán a futóversenyből fog állni a program: játszóház, néptáncbemutató, ételkóstoló, koncertek fogják várni a kilátogatókat a várkertben.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)