Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Béke sugárúti óvodában is megünnepelték a magyar parasport napját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. február 23. 13:30
A Béke sugárúti óvodában is megünnepelték a magyar parasport napját
A gyerekek közelebb kerülhettek a fogyatékkal élők problémáihoz

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Érzékenyítő nap keretében ünnepelték meg a magyar parasport napját február 23-án a Béke sugárúti óvodában.

Az eseményen az Aktív Mancsok Segítőkutyás Egyesület bemutatója és „láthatatlan kiállítás” várta az óvodásokat, akik a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének interaktív foglalkozásán is részt vehettek. A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Békés Megyei Szervezetének interaktív foglalkozásán jeltolmács segítségével tanulhatták meg a jelelés alapjait, majd különböző játékos feladatokon keresztül mutatták be nekik, milyen kihívásokkal kell megküzdenie a mozgásukban korlátozottaknak. A program része volt a lábbal rajzolás, a sötét szobában való tájékozódás vagy a bekötött szemmel való közlekedés.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A program szervezője, Bajóné Aradszky Anett elmondta: fontosnak tartják a hasonló napok szervezését, amelyek segítségével az óvodások egy kicsit közelebb kerülhetnek a fogyatékkal élők problémáihoz. Hozzátette: idén is törekedtek arra, hogy a gyerekeket interaktív tevékenységekkel várják.

– Olyan viselkedésmintát szeretnénk bemutatni, amely által a legkisebbeknek átadhatjuk az aktív segítő támogatás képességét. A célunk az, hogy a gyerekek toleránsabbak legyenek, ne legyen tabu számukra ez a téma. A szemléletváltás lényege, hogy a másságot tekintsük sokszínűségnek, a különbözőség legyen érték a közösségben, annál is inkább, hogy azok a gyerekek és felnőttek, akiknek bizonyos készségeik, érzékszerveik nem jól működnek, más területen kiemelkedőek lehetnek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)