Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Könyvet ajándékoztak a gyerekeknek az Implom József általános iskolában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2022. február 19. 11:31
Könyvet ajándékoztak a gyerekeknek az Implom József általános iskolában
Az intézmény idén is csatlakozott a nemzetközi könyvajándékozás napjához kapcsolódó felhíváshoz

Fotó: Gyulai Implom József Általános Iskola

Idén nyolcadik alkalommal csatlakozott a nemzetközi könyvajándékozás napjához kapcsolódó felhíváshoz február 14-én a Gyulai Implom József Általános Iskola.

Somogyi Zoltánné Kónya Ildikó, az intézmény könyvtárostanára elmondta: a 2012-ben az Egyesült Királyságból indult, olvasást népszerűsítő kezdeményezés célja, hogy a gyerekeknek hozzáférési lehetőséget biztosítson a könyvekhez. Az önkéntes akció szervezői arra buzdítják a felnőtteket, hogy ajándékozzanak nekik könyvet.

– Kéréssel fordultunk a szülők felé, hogy új vagy jó állapotú kötetekkel támogassanak bennünket; két héten át gyűjtöttük a könyveket – számolt be a részletekről. Hozzátette: ökoiskolaként a beérkező kötetek csomagolására is ügyeltek, az ajándékokat mindössze egy fonallal kötötték át, és ellátták az akció emblémáival.

Fotó: Gyulai Implom József Általános Iskola

Kiemelte: 216 kötet került új tulajdonoshoz, a tanulók harmada kapott ajándékkönyvet. Az iskolai könyvtár 88 könyvvel gyarapodott.

Elmondta: a gyerekek könyvkereső játék keretében kereshették meg a tantermükben elrejtett köteteket, emellett a felsős évfolyamokon sorsolás útján is dönthettek a könyvek sorsáról.

A nemzetközi könyvajándékozás napjához kapcsolódva játékos feladványokkal, totókkal, rejtvényekkel is várták a diákokat az iskolában.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)