Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sikeres vizsgát tettek az ifjú karatésok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • SPORT • 2022. február 02. 11:00
Sikeres vizsgát tettek az ifjú karatésok
A vizsgázóknak három különálló feladatcsoportot kellett teljesíteniük

övvizsgát tartott a gyulai kerete egyesület

Fotó: Gyulai Karate Egyesület

Sikeres övvizsgát tettek a Gyulai Karate Egyesület égisze alá tartozó kis karatékák január 27-én. A gyerekek sensei Torma György (7. dan) és sensei Baracsi István (4. dan) előtt tettek tanúbizonyságot a megszerzett tudásukról – olvasható a Gyulai Karate Egyesület közleményben.

Mit írták, a vizsgára jelentkezésnek komoly feltételei voltak. Akik idáig eljutottak, azok hetente több alkalommal szorgalmasan edzettek. Sajnos a koronavírus-járvány jelenléte az ő munkájukat is megkeserítette, nem egy alkalommal el kellett halasztani az edzéseket. Ezekben az időszakokban a gyerekek kénytelenek voltak otthon gyakorolni. 

A vizsgázóknak három különálló, de egymásra épülő feladatcsoportot kellett teljesíteniük. Az első a kihontechnikák (a karatetechnikák egyedüli, pontos, hatékony bemutatása), a második a kumite, azaz a küzdelem, a harmadik a kata, vagyis a formagyakorlat volt. A gyerekek vizsgájával majdnem egy időben a felnőttcsoportban is sor került egy-egy vizsgamegmérettetésére, amit szintén siker koronázott.

„Külön szeretnénk köszönetet mondani az Erkel Ferenc Művelődési Központ munkatársainak, hogy munkájukkal hozzájárultak a kis harcosok sikeréhez” – írta az egyesület.

Fotó: Gyulai Karate Egyesület

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)