Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulaiaknak is ajánlja két új programját a Tourinform Iroda

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. február 05. 13:00
Gyulaiaknak is ajánlja két új programját a Tourinform Iroda
A városnéző sétákon más-más szemmel nézhetik meg a fürdővárost a résztvevők

Két új programlehetőséggel bővült a Gyulai Tourinform Iroda kínálata az év elején. Lábadi Eszter marketingmenedzser lapunknak elmondta: nemcsak a turistákat, hanem a helyieket is várják a tematikus sétákra. 

A Szecesszió nyomában elnevezésű városnéző séta különleges szemszögből mutatja be Gyulát. 

Bagyinszki Zoltán vezetésével indulnak a séták csütörtökönként 14 órakor a Komló Hotel elől. Városunkban több mint 40 olyan épület, síremlék, illetve kovácsoltvas kerítés található, amely szecessziós jegyeket visel. Aki a gyulai szecessziós térkép egyik megalkotójával tart, megismerheti a gyulai épületek szecessziós részleteit – mondta el Lábadi Eszter.

A séta vezetője szívügyének tekinti a gyulai és a Kárpát-medencei szecessziós értékek népszerűsítését, több szecessziós könyv szerzője és fotográfusa, így akár a séta közben felmerülő kérdésekre is válaszokat kaphatnak a résztvevők. 

A Tourinform munkatársa azt is elmondta: a másik új programjuk a Sorsfordító gyulaiak címet kapta. Ez a város történetének izgalmas részleteit eleveníti fel. 

– Szó esik többek között arról, ki, mikor és hogyan zabolázta meg a Körösöket. A program résztvevői egyedi perspektívából ismerkedhetnek meg Gyulával, valamint az Élővíz-csatorna és a Körös-vidék különleges élővilágával. 

A Péli Tibor vezette séta szombatonként 15 órakor indul a Csigakertből. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)