Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Izgalmas programokkal készül a következő hónapokra a Kultúr Cafe 48 csapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2022. január 24. 15:00
Izgalmas programokkal készül a következő hónapokra a Kultúr Cafe 48 csapata
Lesznek koncertek, és a 48-as Clubról szóló filmet is bemutatják

Képünk a 48-as Club történetét bemutató dokumentumfilm forgatásán készült 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Koncerttel és filmvetítéssel várja az érdeklődőket februárban a Kultúr Cafe 48, és a tavaszi programok szervezése is zajlik – tudtuk meg Kiss János szervezőtől.

– Február 19-én a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programjának támogatásával a 30y zenekar Gyulán kezdi meg 2022 évi turnéját. Ahogy azt már korábban is jeleztük, minden hozzánk érkező együttest egy helyi csapat vezet fel. Terveink eszerint a 30Y vendége az Instant Téboly lesz. Koncertjeink lebonyolításában, ahogy eddig, most is az Erkel Ferenc Művelődési Központ lesz a partnerünk. Tőlük kapunk helyszínt, kommunikációs és technikai háttértámogatást, a koncertnek pedig az általuk működtetett Vigadó ad otthont. A jegyvásárlással kapcsolatos infók a Kultúr Cafe 48 Facebook-oldalán folyamatosan frissülnek – mondta el.

Hozzátette: másik, jelenleg futó projektjük a hajdani 48-as Club történetét bemutató dokumentumfilm bemutatása. 

– A Bimbó Lajos által megálmodott film elkészítésében Varga Zoltán mellett a Kultúr Cafe 48 is közreműködött. A történet visszaemlékező beszélgetések segítségével bontakozik ki. Mesélnek a klub megálmodói és üzemeltetői, azok a helyi és országos hírű művészek, akik a 48-as Clubban felléptek, kiállítottak, előadást tartottak vagy csak egyszerűen a közösség tagjaként voltak részesei ennek az egyszerre globális és lokális történetnek – részletezte.

A film készítői rengeteg archív fotó és videó segítségével kalauzolják a nézőt a 90-as évek első felének világába. A filmet február második felében tervezik bemutatni Gyulán, Budapesten és Szegeden. 

Kiss János azt is elárulta, még folyik a tavaszi, márciustól májusig tartó koncertsorozat szervezése, legkésőbb február elejére lesz végleges a program.

– Terveink szerint pótoljuk a Péterfy Bori és a Love Band, valamint a Müller Péter Sziámi AndFriends ősszel elmaradt koncertjét. Tárgyalunk az Ivan and The Parasol együttessel, és a Kaukázus frontembere, Kardos Horváth Janó is vendégünk lehet egy szál gitárral. A 2021 őszén megkezdett Gyulai esték Szegeden című projektünket, amelynek keretében gyulai fellépők állhatnak színpadra Szegeden, szintén február végén, legkésőbb március elején tervezzük folytatni. A napi fejleményekért érdemes figyelni Facebook-oldalainkat – fejtette ki.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)