Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nehéz tavaszi szezonra számít Sajben Gábor

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. december 31. 13:00
Nehéz tavaszi szezonra számít Sajben Gábor
A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a második helyről várhatja a tavaszi folytatást

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság utolsó őszi fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Csabacsűdi GYLSE együttesét győzte le 3-0 arányban. A sikernek köszönhetően a fiatal együttes a tabella második helyén vonulhatott téli pihenőre. A fürdővárosi gárda januárban kezdi meg felkészülését a tavaszi rajtra, az együttes célja pedig a dobogó valamelyik helyének begyűjtése lesz.

sajben gábor

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Sajben Gábor a nyári felkészülés előtt vette át a karmesteri pálcát elődjétől. Az új szakvezetőnek nem volt könnyű dolga, hiszen több alapember is távozott a fürdővárosi együttestől.

– Nyáron vettem át az együttest, a felkészülést pedig július elején kezdtük. Egy teljesen új csapatot kellett felépítenem, miután tíz játékos távozott. A klub koncepciója az volt, hogy ezzel a fiatal gárdával vágunk neki a bajnokságnak. Ennek nagyon fontos láncszeme volt, hogy az itt maradt néhány meghatározó játékos mindvégig partner volt a munkában és a csapatépítésben – ismertette Sajben Gábor.

Az új vezetőedző három fiatal békéscsabai játékossal erősített, valamint a klub korosztályos együtteseinek tehetséges tagjaival töltötte fel keretét. A remek felkészülést maga mögött tudó gárda az éles mérkőzéseken sem vallott kudarcot, hiszen rögtön győzelemmel indította az évadot.

– A felkészülésünk remekül sikerült, a legnagyobb részben iskolás srácok nyári szünete miatt nagyon magas edzéslétszámmal tudtunk dolgozni. A tétmérkőzéseket egy nagyon pozitív élménnyel nyitottuk, minden csapat és edző ilyen bemutatkozásról álmodik, amikor is a Magyar Kupa első fordulójában a Jamina SE otthonában arattunk gólzáporos győzelmet. A sikernek köszönhetően lehetőséghez jutottunk, hogy a nálunk sokkal magasabban jegyzett BVSC csapatával játszhassunk – értékelte a szezonkezdetet a szakember.

az okányi gárda ellen nem sikerült begyűjteni győzelmet

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A bajnokság rajtja azonban nem sikerült a tervek szerint, az első két fordulóban csupán egyetlen pontot sikerült szereznie a gárdának. A folytatásban azonban már kijött a csapatnál a befektetett munka, a fiatal gárda zsinórban öt mérkőzést tudott megnyerni. Az együttes tíz győzelemmel két döntetlennel és négy vereséggel zárta a tavaszi szezont, amelynek köszönhetően a tabella második helyéről várhatja a tavaszi rajtot.

– Ahogyan egy fiatal csapat életében törvényszerűen előfordul, volt mindenféle mérkőzésből példa és tapasztalatszerzési lehetőség. Az idegenbeli 7-0-ás győzelmünk az orosházi rangadón nagy élmény volt a srácok számára, persze rögtön utána jött a „várható” pofon is a szarvasi rivális ellen, ahol semmi sem úgy sikerült, ahogy elterveztük.  Az ősz legfájóbb pontja az okányi csapat ellen volt, ám az első fordulóban még messze voltunk attól, amit a későbbi hetekben láthattunk. A negatív élmény a visszavágón még kellemetlenebbül érintett minket, ahol a csapat talán összes játékosa mélyen a tudása alatt teljesített és a hozzáállással sem voltam elégedett, de természetesen ebben a vereségben én is biztosan vastagon benne voltam – sorolta Sajben Gábor.

háromgólos sikerrel lépett a második helyre a fiatal együttes

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A vezetőedző kiemelte, összességében nagyon szép félévet zárt a csapat, a fiatal gárda nagyon jól dolgozott az elmúlt hónapokban. Mint mondta, az együttes magasabbra rakta a lécet, így motiváltan vághat majd neki a téli felkészülésnek és a nagyon nehéz tavaszi szezonnak.

– A keretünkben maximum egy-két változás lesz, mivel a lehetőségeink be vannak határolva, télen pedig egyébként is nehezebb játékosokat igazolni. Az együttes eredményei azért is dicséretre méltóak, mert a gárda átlagéletkora 20 év körüli. Arra is büszke vagyok, hogy egyetlen kiállítás sem volt tőlünk és a legkevesebb sárga lapot is mi kaptuk a bajnokságban. A rutinosabb játékosaimmal, akik már évek óta a gyulai csapatot összefogják maradéktalanul elégedett vagyok. Kukla Zsombor, Nagy Sándor (a sérüléséig) hétről hétre megbízhatóan játszott. Nagy Gergely és Repisky Dániel igazi vezéregyéniségek, Radics Dávidban pedig a kiemelkedő edzésmunkája és jó teljesítményei mellett még mindig nagyon sok rejlik. Bánfi Dominik, Trescsula Máté és Palik György békéscsabai játékosok nevét egyre többen megjegyzik már a felnőtt megye első osztályban. Molnár Péter és Kajári János kapusoktól a tavaszi szezonban is sokat várok. Boros Tamás meghatározó játékosává nőttek ki magát a csapatban, ahogyan a 16 esztendős Kiss Tamásra is számítok, akit a bajnokság vége fele dobtam be a mélyvízbe és meg is állta a helyét. A többi fiatal játékosommal is elégedett voltam. Most megérdemelt pihenésüket töltik a srácok, remélem kellőképpen feltöltődve kezdjük a munkát január elején – zárta értékelőjét Sajben Gábor.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)