Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Készülnek a szilveszterre a gyulai vendéglátóhelyek és szolgáltatók

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. december 29. 16:00
Készülnek a szilveszterre a gyulai vendéglátóhelyek és szolgáltatók
Január elsején már szaunázhatunk a Gyulai Várfürdőben

A koronavírus-járvány következtében néhány gyulai szilveszteri rendezvény ugyan elmarad, ám a szórakozóhelyek, a szállodák az előző évekhez hasonlóan készülnek a szilveszterre. Utánajártunk, milyen programokon vehetnek részt a Gyulára látogatók az idei szilveszteri időszakban, és milyen fogásokkal készülnek a szállodák a vendégeik számára.

Ambrus Luca, a gyulai Tourinform turisztikai referense lapunknak elmondta: habár néhány kiállítótér a megszokottól eltérő nyitvatartással üzemel, mindannyian kinyitnak ezekben a napokban is.

– A tárlatvezetések és a vár garantált programjai folyamatosan várják a résztvevőket, és a mi városnéző sétáinkra is lehet jelentkezni ebben az időszakban is. Ezekből háromféle választható: egy szecessziós, a hagyományos városnézés és egy vizes tematikájú az Élővíz-csatorna partján – emelte ki.

Arató Henrietta, a gyulai Elizabeth Hotel vezetője lapunknak elárulta: sok vendégre számítanak, hiszen több mint 90 százalékos foglaltsággal üzemel a szálloda ebben az időszakban.

– A korábbi évekhez hasonlóan zenés-táncos mulatsággal készülünk, valamint DJ-vel és gálavacsorával a szállóvendégek részére. A szilveszteri menü hagyományos, épp olyan, amit ilyenkor a vendégeink elvárnak és szeretnek: malacsülttel, korhelylevessel és a szilveszteri finomsággal várjuk őket – árulta el. Hozzáfűzte, hogy idén kizárólag belföldről érkező vendégeink vannak, akik között több visszajáró is akad.

– Csoportokban foglalnak a vendégeink szobát, nem ritkák a nyolc-tíz fős csapatok ilyenkor. A kétfős foglalások ebben az időszakban kevésbé jellemzők – ismertette a szálloda vezetője. 

A Wellness Hotelben Farkas Géza vendéglátó-igazgató a szálloda szilveszteri menüjét osztotta meg velünk. 

– Előételként többek között füstöltlazac-tatár, avokádókrém, bélszíntatár várja a vendégeket, mellette gyöngytyúkesszencia készül lúdgégetésztával. A kínálat része a camabert-rel kínált padlizsánkrémeleves, a Wellnigton-sertésszűz, a fogasfilé, a szarvassült sütőtökös barnamártással. Emellett a gyerekek miatt hagyományos fogásokkal is készülünk, és természetesen nem marad el a sült malac, majd éjfélkor a korhelyleves és a lencsesaláta sem – árulta el a konyhafőnök. Hozzátette: a vendégeket élő zene és a wellnessrészleg is várja ebben az időszakban. 

Kun Mikós, a Gyulai Várfürdő ügyvezetője kérdésünkre elmondta: a két ünnep között éjszakai wellness-szel is készülnek, december 29-én.

– Szilveszter napján 18 órakor zárunk. Elsején reggel 9-kor nyit az uszoda hat óra helyett, 10-kor pedig az AquaPalota. Emellett a szaunáink is várják a hozzánk látogatókat már az év első napján is.

Kifejtette: a külföldiek aránya a fürdőben általában 15–20 százalék, ebben az időszakban arányaiban valamivel több a belföldi vendégük.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)