Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Békés megyében hétfőn is piros riasztás lesz érvényben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. december 26. 17:46
Békés megyében hétfőn is piros riasztás lesz érvényben
Tartós, több órás ónos eső várható az este folyamán

Békés megyére és Csongrád-Csanád megyére továbbra is harmadfokú veszélyjelzés van érvényben. Ebben a két megyében tartós, több órás ónos eső várható az este folyamán. A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 5 mm-t.

Késő estig átmenetileg gyengül, több helyen megszűnik a vegyes csapadék. Késő estétől dél, délnyugat felől újabb csapadékrendszer érkezik, amely hétfőn elsősorban az ország délkeleti felét/harmadát érintheti. Hétfő estétől kelet, északkelet felé helyeződik a csapadék súlypontja. Jelentős a bizonytalanság abban, hogy mennyire terjeszkedik majd északnyugat felé a hétfői csapadékrendszer – írja a met.hu.

Az ónos eső veszélye miatt hétfőre is az ország nagy részére adtak ki első-, másodfokú figyelmeztetést, sőt két megyére, Békésre és Csongrád-Csanádra a legmagasabb, harmadfokút.

Ma estig főként a Dél-Dunántúlon helyenként gyenge havazás, hószállingózás még előfordulhat, ebből számottevő hóréteg a legtöbb helyen nem alakul ki, csupán néhol lehet lepel - 1, 2 cm. A késő estétől érkező újabb csapadékzóna északi, északnyugati részén ismét előfordulhat havazás, amely az ónos esőt, esőt, fagyott esőt, havas esőt váltja fel. Erre előbb a Dél-Dunántúlon, majd a Duna-Tisza közén végül az Alföld keleti, északkeleti részén van számottevő esély. A várható friss hó általában lepel - 5 cm közé becsülhető, de lokálisan ennél több is hullhat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)