Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hazai győzelemmel lépett a második helyre a Sajben-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. november 29. 17:00
Hazai győzelemmel lépett a második helyre a Sajben-csapat
Clean-Way Gyulai Termál FC–Csabacsűdi GYLSE 3-0 (2-0)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Csabacsűdi GYLSE együttesét látta vendégül november 27-én. Sajben Gábor fiatal együttese hazai győzelemmel szeretett volna a tabella második helyére lépni.

ezüstérmes helyen telelhet a gyulai focicsapat

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Clean-Way Gyulai Termál FC: Molnár, Magyar (Bíró), Oláh A., Trescsula, Kukla (Szász), Repisky (Pohl), Nagy G., Radics, Boros, Bánfi, Kiss (Kocsis). Csere: Oláh Z., Kajári. Vezetőedző: Sajben Gábor.

A gyulai együttes az előző fordulóban meggyőző sikert aratott sarkadi riválisa ellen, így zsinórban megvívott harmadik győzelmével a tabella harmadik helyéről várhatja a találkozót. A fürdővárosi gárda két pont lemaradással áll ezüstérmes ellenfele mögött, így egy gyulai siker esetén helyet is cserélhet a két együttes. A csabacsűdi gárda csupán két győzelemmel büszkélkedhetett, így a tabella utolsó harmadából érkezett a mérkőzésre.

Sajben Gábor a mérkőzés előtt elmondta, nehéz mérkőzésre számít soros riválisa ellen, mert a csabacsűdi alakulat elég kiszámíthatatlan formában játssza a mérkőzéseit. Hozzátette,  mindenképp a saját játékukkal kell foglalkozniuk, csakis a győzelem elfogadható ezen a mérkőzésen.

A gyulai gárda azonnal ellenfelére vetette magát, nagy tempót diktálva szorította egyre beljebb ellenfelét. A nagyon sportszerű csabacsűdi csapat fegyelmezetten próbált védekezni, ám a vendég védelem nem sokáig tudott kitartani. A 13. percben Bánfi szerezte meg a vezetést csapata számára.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A folytatásban is lendületben maradt a hazai együttes, ám több ígéretes helyzet után sem sikerült több gól szereznie. A 40. percben Boros növelte csapata előnyét, így kétgólos gyulai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

– Csapatom kiváló hozzáállással, sok labda nélküli futással, rengeteg passzal, nagyon látványosan focizott. Az első félidőben nagyobb tempót diktálva, néhány kimaradt helyzet ellenére is kétgólos előnyhöz jutottunk. A második félidőben volt egy rövidebb periódus, amikor nem tudtuk azt a tempót diktálni és kicsit visszaesett a játékunk, de ekkor már több hatalmas helyzetet hagytunk ki, csak a gólkülönbség volt a kérdés. Emiatt nem tudom elmarasztalni a csapatomat, bár szerettem volna még hamarabb játékba dobni a cserejátékosaimat, hogy újabb játékpercekhez jussanak ők is megérdemelten – ismertette Sajben Gábor.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A fordulás után is folytatódott a hazai gárda erőfölénye. A futószalagon támadó gyulai gárda a 84. percben zárta le a találkozót, az agilisan játszó Boros megszerezte második találatát. 

– Köszönjük a klubnak és a pályán dolgozó kollégáknak, hogy ilyen kiváló minőségű pályán focizhattunk november végén. A jó talajú pályán teljes mértékben sikerült a saját játékunkat játszani. Trescsula, Radics, Nagy Gergely a focit élvezve maximálisan jól mozgatta a középpályán a csapatot. A hátsó szekció Repiskyvel végre kiegészülve hatékonyan működött, ahol Magyar Gergő játéka különösen figyelemre méltó volt. Boros és Bánfi száguldoztak a széleken, a góljaikon kívül is nagyon agilisan fociztak. Elől a jó játék ellenére ma a tizenhat esztendős, újabban kezdő pozícióban lehetőséghez jutó, Kiss Tamásnak ezúttal sajnos nem sikerült a gólszerzés. Cseréink Kocsis, Bíró, Szász is jól szállt be a mérkőzésbe. Megérdemelten nyertünk, hiányérzetem maximum a kimaradt helyzetek miatt lehetnének, de nem vagyok elégedetlen és a mutatott játék miatt nagyon büszke vagyok a srácokra. Ezzel a győzelemmel sikerült a tabella második helyét elfoglalni. Az őszi szezon utolsó meccsén természetesen szeretnénk ezt megőrizni – értékelt a gyulai vezetőedző.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata győzelmével fellépett a tabella második helyére, az őszi szezont pedig a Nagyszénás SE otthonában zárja.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)