Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fővárosi skalppal tapadnak az éllovasra az U16-os Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. november 17. 16:00
Fővárosi skalppal tapadnak az éllovasra az U16-os Amazonok
Gyulai Amazonok–Újpest FC 6-3 (4-0)

Az U16-os labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában a Gyulai Amazonok csapata az Újpest FC együttesét látta vendégül november 14-én. A fürdővárosi gárda a riválisa elleni sikerrel szerette volna tovább üldözni a tabella éllovasát.

a bajnoki pontverseny második helyéről várja a folytatást az u16-os gyulai együttes

Fotó: Gyulai Amazonok

A fürdővárosi együttes egy kőkemény mérkőzésen aratott győzelemmel a tarsolyában várta a fővárosi egyesületet. A lila-fehér gárda vereséget szenvedett a kecskeméti arénában, így mindenképpen győznie kellett soros ellenfele ellen. A gyulai csapat számra is csak a győzelem volt elfogadható, hiszen a három ponttal célkeresztbe vehette volna a tabella éllovasát.

Molnár Ágnes együttese villámrajttal kezdte a találkozót, szinte azonnal magához ragadta a kezdeményezést. Az első félidőben nagy mezőnyfölényben játszó gyulai gárda hamar megszerezte a vezetést, a 7. percben Árgyelán Petra egy szöglet után talált az újpesti kapuba. 0-1.

A folytatásban sem vett vissza lendületéből a fürdővárosi alakulat, Máté Nóra, Nagy Katalin és Pribék Andrea is gólt jegyzett, amellyel négygólos gyulai előnnyel vonulhattak pihenőre a felek.

A második félidőt azonban álmosan kezdte a gyulai együttes, a vendégek pedig ezt kihasználva kozmetikázni tudtak az eredményen. 4-1.

Pribék Andrea találata ugyan növelni tudta az előnyt, de újabb két találattal máris csupán kétgólos volt a hátránya a lelkes fővárosi csapatnak. 5-3.

A helyzeteiket nagy részét elhibázó hazai gárda Tóth Panna révén a mérkőzés vége előtt újabb gólt tudott szerezni, így beállítva a 6-3-as végeredményt.

Gyulai gólok: Pribék Andrea 2, Máté Nóra, Nagy Katalin, Árgyelán Petra és Tóth Panna.

– Két ellentétes félidőt láttunk, amely miatt maradt bennem hiányérzet. A mutatott játékkal elégedett vagyok, de meg kell tanulnia a csapatnak, hogy magabiztos vezetésnél sem bízhatják el magukat. Ettől függetlenül megérdemelt győzelmet arattunk, hiányérzetem inkább a befejezéseknél van, amit fogunk csiszolni az elkövetkezendő időszakban – értékelte a mérkőzést Molnár Ágnes.

A Gyulai Amazonok U16-os csapata a következő fordulóban a Békéscsabai 1912 Előre SE ellen biztosíthatja be érmes helyét a tabellán. A korosztályos együttes a folytatásban a téli U15-ös és U19-es futsalbajnokságokban mutatja meg tudását.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)