Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Három helyszínen is zajlik az ivóvízvezetékek cseréje Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. november 12. 12:30
Három helyszínen is zajlik az ivóvízvezetékek cseréje Gyulán
A cserével az üzemelés költségeit is csökkentik

Három helyszínen is zajlik az ivóvízvezetékek cseréje Gyulán – erről tartott sajtótájékoztatót Görgényi Ernő polgármester és Daróczi László, a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. ügyvezetője november 12-én a Sinka utcában.

görgényi ernő és daróczi lászló

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő elmondta: a Sinka utca az útfelújítási program keretében újul meg, az ilyen munkálatokat előtt pedig mindig kicserélik az ivóvízvezetékeket, annak érdekében, hogy ne kelljen felbontani az új utat, egy esetleges csőtörés miatt.

Kiemelte: a munkát az önkormányzat saját forrásából végzik el. Mint mondta, a vezetékek önkormányzati tulajdonban vannak, az üzemeltetést a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. végzi, amely ezért bérleti díjat fizet a városnak, 30 millió forintot az ivóvíz-, másik 30 milliót pedig a szennyvízhálózatért.

Ezt az összeget mindig visszaszolgáltatják a Közüzemnek egy gördülő beruházási terv keretében, amelyben a társaság megjelöli azokat a területeket, ahol indokolt a fejlesztés.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A városvezető hozzátette: az elmúlt négy évben összesen közel 6 kilométer hosszúságban cseréltek ki ivóvíz-gerincvezetékeket Gyulán, jelenleg 723 méteren vannak folyamatban a munkálatok, többek között a Sinka utcában. Idén még a Rulikowski utcában 378 métert, a Kiss Ernő utcában pedig 140 métert cserélnek ki.

Daróczi László hangsúlyozta: korábbi időszakokban nem volt jellemző, hogy útfelújítások során megvizsgálják a közműveket. A jelenleg is zajló felújításokkal az üzemelés költségét is csökkentik.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)